חרינגו מרוקאי זה דומה ללחוח של התימנים אבל שמים בזה גם סולת.
יש הקוראים לזה גם ברייר
הרכיבים-
חרינגו:
1 קילו קמח מנופה
3 כפות סולת
100 גרם סוכר
כף שמרים יבשים
ביצה
שקית אבקת אפייה
5.5 כוסות מים פושרים
1 כף גדושה מלח
לסירופ:
100 גרם חמאה
1 כוס דבש
איך מכינים-
חרינגו:
מערבבים את כל החומרים במיקסר
עם וו הקצפה 2-3 דקות.
נכסה ונתפיח 20 דקות
נדליק אש גבוהה,
עם מצקת גדולה ניקח מהבלילה ונשפוך לתוך מחבת טפלון כשהיא קרה.
ורק לאחר מכן נניח את המחבת על הכיריים
ברגע שנוצרים בועות על גבי החרינגו
נוציא ונתן לו להתקרר,
נקרר את תחתית המחבת בתוך קערה עם מי קרח ושוב נשים מצקת חדשה.
כמו פנקייק.
הסוד להצלחה הוא לאפות על מחבת קרה, לשים לב!
נגיש עם סירופ:
נמיס חמאה בסיר חלבי קטן או במיקרו ונערבב את הדבש
5.5 כוס מים? באיזה כוס את משתמשת?
אוניברסלי – כן יש הרבה מים זה בצק נוזלי כמו פנקייק