ללא קטגוריה עוף קציצות

קציצות עוף מקורמלות סוף הדרך

אילנית כרבי

קציצות עוף בטעם מושלם- אילנית כרבי:

 

הרכיבים – 

לתערובת הקציצות;

חצי קילו חזה עוף טחון

2 בצלים

ותפוח אדמה בינוני

2 ביצים

3 כפות פרורית מתובלת

כפית מלח

חצי כפית בהרט

כפית פלפל שחור

חופן פטרוזליה

 

לרוטב:

3 בצלים

כף רוטב טריאקי

כף סילאן

כפית כורכום

מים רותחים

חצי כפית מרק עוף

קמצוץ פלפל שחור

חופן פטרוזיליה

 

איך מכינים-

הקציצות-

נגרד את הבצלים ואת התפוח האדמה במגרדת

את הפטרוזיליה נקצוץ דק

נערבב את כל החומרים עם התבלינים ביחד ונקרוץ עיגולים קטנים

אחר כך נטגן בשמן עמוק משני הצדדים עד השחמה קלה

 

הרוטב-

נשים בסיר את הבצלים חתוכים דק ונתחיל לטגן, ברגע שהבצל משחים נוסיף את הטריאקי והסילאן

נערבב קצת ואחרי כחצי דקה נוסיף כורכום וכוס מים רותחים עם חצי כפית מרק עוף

נמשיך לבשל על אש קטנה כדי שהבצל ימשיך להפריש נוזל ועד שהרוטב יעשה סמיך

כשהרוטב מתחיל להסמיך נוסיף את הקציצות ועוד כוס מים רותחים

מלמעלה נשים פלפל שחור גרוס ונמשיך לבשל לעוד כ20 דקות על אש נמוכה

בסיום נפזר עלי פטרוזיליה לקישוט, בהצלחה!

 

 

תגובה 1

  1. חשוב לסחוט היטב את הבצל ותפוח האדמה אחרי הגירוד כי הם מלאים במים. אני מגרדת במעבד מזון. הרבה יותר קל. גם לא מטגנת בשמן עמוק. אופה בתנור עד לצבע ממש שחום. בין כה וכה שמים ברוטב
    וזה כבר לא פריך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *