אריסה ביתית מעלפת
מתכון מאת – ננה אלקריף
הרכיבים-
כ – 300 גרם פלפל צ׳ילי חריף יבש
אפשר להוסיף 100 גר' פלפל יבש מתוק
מים רותחים
3 ראשים שום
2 כפות סוכר
2 כפות חומץ
חצי כף כמון
כף פפריקה מתוקה
חצי כף מלח
כוס וחצי שמן
איך מכינים –
נשים בקערה הפלפלים החריפים, מעליהם מים רותחים שיכסו את הפלפלים, ונשאיר כשעה
נסנן ונשטוף את הפלפלים מספר פעמים, ונשים אותם במסננת לחצי שעה. גם לנקות חלק מהגרעינים ואת הגבעול .
בזמן זה, נקלף 3 ראשי שום.
אחרי זה נטחן את הפלפלים והשום במכונת בשר
נוסיף לתערובת את התבלינים: סוכר, חומץ, כמון, פפריקה המתוקה, מלח ואת השמן
לערבב היטב, נטעם ונוסיף מלח לפי צורך
לבסוף נעביר את התערובת לקופסאות או צנצנת, ונסגור היטב
אפשר גם לשמור המון זמן במקרר ולהנות לעוד הרבה זמן
בהצלחה!
בוקר טוב
לא נראה לי מרכיב מספר 1 במתכון שזה 2-3 פלפלים צ'ילי לדעתי לכמות השום שצוינה והשמן יש צורך בכ-20 פלפלים.
תוקן
מטריף