בשר מאפים

איזה שבלול מעלף – אצלי אין שבת בלי בורקס בשר

כוכי טיפוח ויופי
בורקס פילו ממולא בשר
מתכון – כוכי טיפוח ויופי
הרכיבים-
בצק:

1 חבילה בצק פילאס קפוא
1 ביצה
שומשום שחור ולבן לקישוט
למילוי:
חצי קילו בשר טחון
רבע כוס שמן
1 בצל קצוץ
חופן צימוקים לבנים
חופן מקלות שקדים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית בהרט
איך מכינים – 
לילה לפני להוציא את הבצק להפשרה במקרר לפחות 12 שעות מראש
למילוי:
נטגן את הבצל בשמן עד להזהבה
כשהבצל מתחיל לזהיב נוסיף את התבלינים
מוסיפים את הצימוקים והשקדים
ולאחר מכן את הבשר טחון עד שמשנה את צבעו והופך לפירורים
חשוב לתת למילוי להתקרר לגמרי לפני ששמים בבצק
נחתוך את עלה הבצק באמצע לאורך
לאחר שמתקבלים שני חלקים נחצה שוב הפעם לרוחב
בכל חתיכה מניחים בשר מהמילוי וסוגרים את קצוות הבצק טוב שלא יצא המילוי במהלך האפייה
מסדרים את הרולדות בתבנית עגולה בצורת שבלול ומתחילים מהחלק החיצוני שלו
נמרח מעל ביצה ולפזר שומשום
נחמם תנור מראש ל200 מעלות ונאפה כ35-40 דקות בערך עד שמשחים
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *