חלבי מאפים עוגות קינוחים

מצאתי את הבצק המושלם לגביניות

רות דנינו
גביניות מעלפות לחורף
מתכון – רות דנינו
הרכיבים-
לבצק:
חצי קילו קמח
חמאה 100 גרם
כף שמרים גדושה יבשים 10 גר'
גביע יוגורט 200 מ"ל
ביצה
חצי כוס סוכר
קורט מלח
למילוי:
גבינה טוב טעם חבילה 250 גר
3 כפות גדושות גבינה לבנה כ- 150 גר'
ביצה
3 כפות גדושות סוכר 100 גר'
2 כפות גדושות אינסטנט וניל = 40 גר'
איך מכינים – 
לבצק:
תחילה נערבב את כל הרכיבים של הבצק ונלוש אותו עד לקבלת בצק אחיד
נתפיח את הבצק כשעה
למילוי: לקערה נוסיף את כל המרכיבים של המילוי ונערבב עד קבלת מרקם אחיד של מחית
את הגביניות נכין בצורה שלפי התמונות שצירפתי למטה
אחרי שסיימנו להכין את הגביניות נניח אותם להתפחה בתבנית כ25 דקות
לאחר מכן נטרוף ביצה עם כף סוכר ונמרח מעל כל הגביניות
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ20 דקות או עד הזהבה
לאחר האפיה נערבב שליש כוס מים רותחים ביחד עם שתי כפיות סוכר ושתי שקיות סוכר וניל
ונמרח על הגביניות האפויות
בהצלחה!
רות דנינו
רות דנינו

אפשר להכין גם בשיטה הרגילה מעטפות לחתוך לריבועים ולקפל מהצדדים.

כמו כאן

צילום – חני קונאשוילי

תגובות 19

  1. הי תודה על המתכונים
    שימי לב כשאת רושמת חומרים צייני יותר בפירוט
    למשל – יוגורט- 150 גרם יש ויש 200 גרם איזה מהם?
    עלייך לדייק יותר
    שמרים! – יבשים ? טריים
    דוגמאות מתוך המתכון שפרסמת
    בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *