פשטידה מנצחת לפסח, קלה וטעימה
מתכון מאת קארין כהן
הרכיבים-
5 תפוחי אדמה
חופן פטרוזילה קצוצה
2 גזרים
5 ביצים
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כף מרק עוף
חצי כפית כורכום
איך מכינים –
תחילה נבשל את תפוחי האדמה והגזר עד להתרככות
נעביר לקערה ונמעוך אותם היטב
את הגזר אפשר לחתוך לקוביות אם רוצים
נקצוץ חופן פטרוזיליה ונוסיף לקערה
נוסיף 5 ביצים, מלח, פלפל שחור גרוס
כף מרק עוף, חצי כפית כורכום
נערבב הכל היטב עד אחידות
נחמם על הגז סיר עמוק ועגול עם שמן בנדיבות
אני השתמשתי בסיר ג'חנון קטן
כשהשמן מתחיל לרתוח נשפוך לתוך הסיר את הבלילה
נבשל על הגז בלי מכסה בערך 20 דקות עד שהפשטידה מתייצבת
לאחר מכן נעביר את הפשטידה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות
נאפה בלי מכסה עד שהחלק העליון של הפשטידה משחים, נוציא נצנן ונתענג
בהצלחה!