עוגת המצות הנוסטלגית בקלי קלות
מתכון – Hana Bartal
הרכיבים-
7 מצות
2 כוסות יין אדום מתוק
גביע שמנת להקצפה
200 גרם שוקולד מריר
איך מכינים –
תחילה נפזר את היין לכלי שטוח שיאפשר טבילה של המצות
נכין כלי מרובע מרופד בנייר אפיה
לממרח שוקולד נרתיח בסיר קטן/פינג'ן שמנת להקצפה
נוסיף את קוביות השוקולד לסיר, ניתן להכל לעמוד כ 2 דקות
נערבב היטב למרקם נוזלי סמיך מעט ונצנן
לאחר מכן נטבול מצה אחת ביין בערך דקה מכל צד
נלחץ עליה בעדינות שתספוג את היין
נניח את המצה על נייר האפיה
נמרח כ2 כפות מהממרח שוקולד שהכנו
ולהמשיך כך עם 6 המצות הנותרות
את השכבה האחרונה מצפים עם כל שארית השוקולד
ואת צידי העוגה, הממרח קצת דליל אך לא לדאוג, הוא יתקשה
לאחר מכן נשמור בקירור
אפשר לקצוץ מעט שוקולד מריר עם אגוזים ולפזר לקישוט מלמעלה
בהצלחה וחג שמח!