מי שהמציא את זה פשוט גאון
שקשוקה עם לחם בית מושלמת
מתכון של חגית אלגרבלי
הרכיבים-
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כוס שמן
ביצה
מעט מלח
2 כוסות מים פושרים
לשקשוקה:
חצי גמבה חתוכה לקוביות
10-15 עגבניות שרי חתוכות לחצי
2 שיני שום קצוצות
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי טעם
מים
3-4 ביצים
איך מכינים –
לשקשוקה:
במחבת נפזר מעט שמן זית,
נוסיף את הגמבה, העגבניות השרי
מטגנים מעט ומוסיפים את השום
מכסים ונותנים לתערובת להתרכך ולהגיר נוזלים
אחרי שהעגבניות קצת התרככו נבדוק אם יש מספיק נוזלים
אם אין מוסיפים כוס מים ומערבבים, מכסים שוב להתרככות ורתיחה נוספת
אחרי שקיבלנו רוטב סמיך – נוסיף את רסק העגבניות במרכז המחבת עם חצי כוס מים רותחים
נוסיף תבלינים ונערבב היטב, מכסים שוב לכ-5 דק׳ עד שהרוטב רותח
מסירים מהאש ומשאירים בצד בינתיים
לבצק:
נלוש היטב את כל המרכיבים עד קבלת בצק אחיד ורך
לאחר מכן נכסה את הבצק וניתן לו לתפוח עד שהוא מכפיל את הנפח
לאחר התפחה נחלק את הבצק ללחמניות קטנות
נמרח את כולם בביצה שומשום ונסדר יפה בתבנית כמו בתמונות
באמצע נפזר את רוטב השקשוקה ומעל 3-4 ביצים
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה עד השחמה בערך כ25-30 דקות
לסיום נפזר מעל בצל ירוק קצוץ / עירית / עלי בזיליקום
בהצלחה ובתיאבון!