רוגעלך כמו של פעם שילוו אתכם לכל החיים
מתכון של Danielle Tzemach
הרכיבים-
חצי קילו קמח
כף שמרים
שלוש כפות סוכר
כפית מלח
ביצה
כוס וחצי מים
חצי כוס שמן
שוקולד השחר או כל ממרח אחר שאוהבים
חצי חבילה פתי בר מפורר
לסירופ:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
כף מיץ לימון
איך מכינים –
תחילה נלוש את כל המרכיבים לבצק אחיד ונניח להתפחה כ30 דקות
נחלק את הבצק ל4 חלקים שווים ונרדד אותם למלבנים, נקמח כל מלבן
נמרח את המלבנים ב3 שכבות שוקולד השחר או כל ממרח אחר
מעל כל שכבה נפורר מעט פתי בר
נניח את השכבה העליונה של הבצק ונרדד למלבן ארוך
לאחר מכן נחתוך לאורך את המלבן שנוצר ונחתוך משולשים צרים
כל משולש למתוח לכיוון השפיץ ולגלגל מהקצה העבה לכיוון הקצה הצר לצורת רוגעלך
להניח בתבנית ולהתפיח עוד כחצי שעה-שעה.
נבריש את כולם בביצה לפני האפיה
נחמם תנור מראש ל190 מעלות ונאפה כ15 דקות עד הזהבה
נכין סירופ להברשה מחצי כוס סוכר, חצי כוס מים, וכף מיץ לימון,
נרתיח הכל על הגז עד שמקבלים רוטב סמיך מעט
נבריש את הרוגעלך ביציאה מהתנור ונהנה
בהצלחה!