עוגת תפוזים גבוהה ומרשימה – אי אפשר לעמוד בפניה 🍊
מתכון מאת אורית חדידה
הרכיבים-
המתכון עם כוס מדידה אוניברסלית
6 ביצים
2 כוסות סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
2.5 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
קליפת תפוז מגורדת
איך מכינים –
מחממים תנור ל- 160 מעלות
במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס סוכר אחת 5 דקות במהירות גבוהה,
נוסיף באיטיות שמן, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגורדת וננמיך את מהירות המיקסר
לאחר מכן נוסיף את הקמח ואבקת האפיה ונערבב הכל עד לאיחוד החומרים
נעביר הכל לקערה גדולה ונניח בצד
בקערת מיקסר חדשה נקיה מקציפים חלבונים עם כוס סוכר במהירות איטית
ולאט לאט מגבירים את מהירות המיקסר, נקציף עד קבלת קצף מבריק אוורירי ויציב.
ממזגים את שתי התעובות יחד בתנועות קיפול עד אחידות
מחממים תנור מראש ל170 מעלות ואופים בתבנית 26 כ50 דקות בערך עד שהעוגה מתייצבת
מי שרוצה עוגה רטובה מעט, מרטיבים עם חצי כוס מיץ תפוזים
ניתן לפזר אבקת סוכר או להגיש עם קצפת
בהצלחה!
קצת על עוגות תפוזים:
עוגת תפוזים היא טובה לכל אירוע
טעמה העשיר נובע משילוב של מיץ תפוזים וגרידת תפוז מגוררת בבלילה
ההכנה פשוטה ואינה דורשת מיומנות מיוחדת
שילוב המצרכים הבסיסיים ביחד עם נגיעה של תפוזים יהפכו לעוגה עסיסית ריחנית ורכה שתכבוש את לבכם
בין אם אתם מחפשים קינוח קל ומהיר,
או רוצים להרשים את האורחים עם עוגה מרשימה, עוגת תפוזים היא תמיד בחירה נכונה
טיפים לעוגות תפוזים:
- נגרד את קליפת התפוז דק דק – נקפיד לגרד רק את חלקו הכתום של הקליפה, שם נמצא הטעם החזק
- נשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי – מיץ תפוזים סחוט טרי יעניק טעם עשיר יותר מאשר מיץ קנוי
- נמלא את התבנית רק עד 2/3 מגובהה, מילוי יתר עלול לגרום לעוגה לתפוח ולעלות על גדותיה
- נעזר וננעץ קיסם במרכז העוגה, אם הוא יוצא נקי העוגה מוכנה
- ניתן להחליף חלק מהקמח הלבן בקמח כוסמין לעוגה בריאה יותר.
לעוד מתכונים לעוגות לחצו כאן