מאפים עוגות פרווה קינוחים

עוגת שקדים ללא קמח שתגרום לכם להתאהב

נעמי שושן
עוגת שקדים ללא קמח שתגרום לכם להתאהב
מתכון מאת נעמי שושן
הרכיבים-
2 ביצים גדולות
כוס + כף סוכר
קליפה מגורדת מ2 לימונים
5 כפות מיץ לימון
1/3 כוס קרם קוקוס
1/3 כוס שמן
1/2 כוס + כף קורנפלור
100 גרם שקדים טחונים
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
שקדים מולבנים פרוסים
איך מכינים –
לקערה נוסיף ביצים, סוכר ונטרוף לקצף תפוח קלות.
נוסיף גרידת לימון, מיץ לימון, קרם קוקוס, שמן, ונמשיך לטרוף
בקערה נפרדת נערבב את החומרים היבשים – קורנפלור, אבקת אפיה, שקדים טחונים ומלח
לאחר מכן נטמיע את היבשים ברטובים
ונמשיך לערבב עד קבלת תערובת אחידה
משמנים תבנית אינגליש קייק ושופכים לתבנית את הבלילה
מעל הבלילה נפזר שקדים מולבנים פרוסים
נחמם תנור מראש ל170 מעלות,
נאפה כ30-25 דקות ונבדוק עם קיסם שיוצא יבש עם פירורים
בהצלחה!

קצת על עוגות שקדים:

עוגות שקדים הן קינוח כיפי קליל להכנה ומרענן,
ידועות במרקמן הלח והעדין, בטעם עשיר וארומת שקדים מיוחדת
קיימים מגוון סוגים של עוגות שקדים
החל מעוגות בחושות פשוטות ועד עוגות שכבות מורכבות יותר עם מילויים וקישוטים
ניתן למצוא עוגות שקדים קלאסיות, עם פירות, שוקולדיות ואפילו טבעוניות
יתרונה המרכזי של עוגת שקדים היא קלות ההכנה
היא בדרך כלל דורשת מספר מצרכים פשוט וזמן הכנה קצר.
בנוסף עוגות שקדים הן בריאות יחסית לעוגות אחרות
שכמובן מכילות שקדים העשירים בחלבון וסיבים תזונתיים

 

טיפים לעוגות שקדים:

  • אם אתם טוחנים את השקדים בעצמכם, ודאו שאתם טחונים דק דק שלא ישארו חתיכות גדולות
  • נשים לב כי זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לתנור
  • ניתן לקשט את העוגה באבקת סוכר, פירות טריים, קצפת או גנאש שוקולד.
  • אם אנחנו רוצים עוגה לחה יותר, ניתן לפזר מעל סירופ סוכר לאחר האפייה.
  • אפשר להוסיף תבלינים שונים לבלילה, כמו קינמון, ג׳ינג׳ר או אגוז מוסקט, או אפילו פירות יבשים, לטעם עשיר יותר 

נעמי שושן

לעוד מתכונים לעוגות בחושות לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *