מאפים עוגות פרווה קינוחים

עננים מוניל – עוגת פודינג וניל רכה ונימוחה

סיגלית עמגר
עננים מוניל – עוגת פודינג וניל רכה ונימוחה
מתכון מאת סיגלית עמגר

 

הרכיבים-

5 ביצים
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כפית תמצית וניל
כוס שמן
4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
שקית אבקת אפיה
כוס וחצי קמח
גביע שמנת מתוקה
אבקת סוכר לקישוט
איך מכינים –
תחילה נקציף ביצים במהירות גבוהה במשך כ7 דקות
נוסיף סוכר וסוכר וניל בהדרגה תוך כדי הקצפה
לאחר מכן נרתיח בסיר שמנת מתוקה עד לרתיחה
אחרי שקציפת הביצים שינתה צבע מוסיפים תמצית וניל,
מוסיפים שמן בהדרגה, פודינג וניל וממשיכים להקציף עוד 2 דקות בערך
לאחר 2 דקות נוסיף את אבקת האפיה והקמח
נמשיך לערבב עד שהקמח נטמע בבלילה
ורק לאחר מכן נוסיף את השמנת המתוקה החמה
נערבב עד שהבלילה הופכת אחידה
נשמן תבנית מלבנית ונאפה בתנור שחומם מראש ל160 מעלות טורבו
נאפה בערך 40 דקות עד השחמה, נוציא מהתנור ונכסה במגבת להתקררות
כשהעוגה התקררה נפזר אבקת סוכר מלמעלה
בהצלחה!

טיפים לעוגת פודינג וניל:

  • אפשר להוסיף לעוגה תוספות שונות, כמו אגוזים, שוקולד צ'יפס או פירות יבשים.
  • נוכל להחליף אבקת הסוכר לקישוט בגנאש שוקולד, קצפת או ציפוי אחר שאוהבים
  • נקפיד לא לערבב יתר על המידה את הבלילה, ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות קשה ויבשה.
  • אם נרצה עוגה רטובה יותר, ניתן להוסיף לבלילה מעט שמנת חמוצה או יוגורט.
  • חשוב מאוד לא לפתוח את התנור במהלך האפייה, פתיחת התנור עלולה לגרום לעוגה לצנוח.

לעוד מתכונים לעוגות בחושות לחצו כאן

 

סיגלית עמגר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *