מאכלים ביתיים עוף קציצות

הקציצות האלו כלכך טעימות, לא תוכלו לעצור אחרי הביס הראשון

אתי זוהר
הקציצות האלו כלכך טעימות, לא תוכלו לעצור אחרי הביס הראשון
מתכון של אתי זוהר
הרכיבים-
לקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה
בצל בינוני מגורד דק
תפוח אדמה קטן מגורד דק
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית בהרט
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
כפית שמן מעל התבלינים
רבע כוס מים פושרים
לרוטב:
2 כפות שמן קנולה
כף גדושה פפריקה
4 שיני שום כתושות
רבע כפית פלפל שחור
כפית מרק עוף
רבע כפית סוכר
2 כפות רסק עגבניות
כוס מים
איך מכינים –
בקערה נערבב את כל המרכיבים יחדיו חוץ מהמים
לקראת הסוף נוסיף רבע כוס מים ונמשיך לערבב היטב לאחידות
העיסה יוצאת ממש רכה ונדבקת לידיים .זה בסדר וזה מבטיח קציצות רכות מושלמות !
לאחר מכן נסדר את המרכיבים לרוטב בסיר רחב על אש גבוהה
נבשל עד שרוטב רותח על אש גבוהה
כשהרוטב רתח נרטיב מעט את הידיים במים
נגלגל את תערובת הבשר לקציצות ונסדר יפה בתוך הרוטב
נוריד ללהבה בינונית ונבשל כ30 דקות
בהצלחה!

קצת על קציצות עוף:

קציצות עוף הן מנה קלילה מאוד להכנה, טעימה, משביעה, מתאימה ממש לכולם
קציצות עוף מכינים מבשר עוף טחון יחד עם ירקות ותבלינים
יוצרים מתערובת כדורים קטנים, ניתן להכין אותם בטיגון בשמן עמוק, אפויות, או לבשל ברוטב
היתרון הגדול של קציצות עוף הוא גמישותם, ניתן לגוון במרכיבים ובתבלינים בהתאם לטעמכם האישי
אפשר להוסיף ירקות כמו גזר, פטריות, פלפלים וכמובן גם תבלינים כמו ראס אל חנות, בהרט או כל דבר אחר שמתחשק לכם
קציצות עוף היא גם מנה אהובה מאוד על ילדים בפרט ועל כולם,
דרך נהדרת לנצל שאריות של עוף, את המנה ניתן להגיש עם מגוון תוספות, אורז, פירה, או סלט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *