עוגת התפוחים מהאגדות שתשנה את כל מה שחשבתם 🍏
מתכון – Ba Su
הרכיבים-
המתכון לתבנית 26 עגולה:
4 ביצים M
כוס שמן
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כוס וחצי קמח מנופה
שקית אבקת אפיה
4 תפוחים (לא משנה הזן)
כוס ורבע אגוזי מלך טחונים גס
כף קינמון
כף וחצי סוכר חום
מיץ לימון
אבקת סוכר לקישוט
איך מכינים –
תחילה נקלף את כל התפוחים, 3 מהתפוחים נחתוך לקוביות.
את התפוח הרביעי נחתוך לחצי ואז לפרוסות.
את התפוחים שחתכנו לקוביות נניח בקערה.
נוסיף לקערה את אגוזי המלך הטחונים, כף קינמון(אפשר גם פחות קינמון)
כף וחצי סוכר חום, וקמצוץ קטן של מיץ לימון.
נערבב היטב הכל ביחד ונניח בצד
לאחר מכן נקציף את הביצים שלמות ונוסיף סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה
נוסיף את סוכר הוניל והשמן בזילוף תוך כדי הקצפה
נמשיך להקציף עד לקצף תפוח וגבוה
אחר כך נוסיף את הקמח המנופה ואבקת האפיה.
נוריד את מהירות המיקסר, נערבב ערבוב קל.
נסגור את המיקסר, נוסיף את תערובת התפוחים,
ונמשיך לערבב בעזרת לקקן עד להטמעת התפוחים
ניצוק את התערובת לתבנית 26 משומנת ומרופדת בנייר אפיה
ומעל הבלילה נסדר בצורה מעגלית את פרוסות התפוחים.
נחמם תנור מראש ל175 מעלות חום עליון תחתון.
נאפה כ45 דקות, שימו לב לזמני האפיה אצלכם, כל תנור מתנהג אחרת.
נוציא מהתנור לצינון, שהעוגה חמימה נפזר אבקת סוכר מלמעלה
בהצלחה!
קצת על עוגות תפוחים:
טיפים לעוגות תפוחים:
- מומלץ להשתמש בתפוחים מסוג גרני סמית' או פינק ליידי,
לגרני סמית' או פינק ליידים מרקם חזק וחמצמצות קלה שמאזנת את המתיקות של העוגה
- חוץ מקינמון,אפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים ושמשתלבים נהדר עם תפוחים דוגמת
אגוז מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר או הל.
- חוץ מאבקת סוכר ניתן לפזר גם סוכר חום, או אגוזים קצוצים לקישוט
וכמון אפשר להגיש לצד קצפת או גלידה