בשר מאכלים ביתיים ממולאים קציצות תבשילי עדות

הסיר שלי לשבת – אין מושלם יותר ממנו

מלי מאירוב
הסיר שלי לשבת – אין מושלם יותר ממנו
מתכון של מלי מאירוב
הרכיבים-
למפרום-
4 תפוחי אדמה קלופים
כפית מלח
תערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
כפית שמן
צרור פטרוזיליה קצוצה
ביצה 1
2 כפות פירורי לחם
לטיגון-
שמן לטיגון
קמח
2 ביצים
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
לרוטב-
השמן שאיתו טיגנו את המפרום
בצל 1 קצוץ
2 שיני שום
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
כפית פפריקה חריפה
2 כפות רסק עגבניות
כוס וחצי מים
איך מכינים –
תחילה נקלף את 4 תפוחי האדמה ונפרוס כל אחד ל3 פרוסות עבות
לאחר מכן נשרה את פרוסות תפוחי האדמה במים פושרים עם כפית מלח כ30 דקות
בינתיים נערבב את תערובת הבשר היטב לאחידות ונשאיר בצד מכוסה
לאחר 30 דקות נוציא וננגב את תפוחי האדמה,
כל פרוסה נחתוך חתך קטן אך לא עד הסוף, בצורת פה פתוח
נמלא כל פרוסה בבשר טחון (אפשר להיעזר בתמונה למטה)
אחר כך נחמם מחבת עם שכבה עבה של שמן,
נכין לטבילה קערה עם קמח, וקערה עם 2 ביצים, כף רסק עגבניות,
כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית מלח
נטבול את המפרומות בקמח ואז בבלילת הביצים ונטגן משני הצדדים עד הזהבה
נסיים לטגן את הכל ונעבור לשלב הבא – הרוטב.
בסיר רחב נטגן בצל קצוץ ו2 שיני שום כ 2 דקות,
נשתמש בשמן שטיגנו איתו את המפרום(אם צריך נוסיף שמן)
לאחר 2 דקות נוסיף כף פפריקה מתוקה,
כפית מלח, כפית פפריקה חריפה ו2 כפות רסק עגבניות
נערבב הכל בשמן 2 דקות לפתיחת הטעמים
נסדר יפה את המפרומות בתוך הסיר ונוסיף כוס וחצי מים פושרים.
לבסוף נביא לרתיחה, נעביר לאש נמוכה ונבשל כשעה עם מכסה סגור
בהצלחה!

קצת על מפרום:

מפרום – מעדן טריפולטאי מסורתי
מפרום הוא מאכל העשוי מבשר טחון ותפוחי אדמה, מתובל בתלינים שונים ומבושל ברוטב אדום
מקורו בטריפולי שבלוב, אך הוא פופולרי גם בתוניסיה וישראל
הכנת המפרום כרוכה במילוי פרוסות תפוחי אדמה בתערובת בשר מתובלת
ולאחר מכן בישול תפוחי האדמה ברוטב,
טעמי הבשר ותפוחי האדמה משתלבים בצורה מושלמת ומתקבל מעדן אמיתי
מפרום מוגש לרוב כארוחת צהריים או ערב, לצד קוסקוס או אורז
מנה משביעה, מזינה ומושלמת לאירוח משפחה וחברים.

טיפים למפרום:

  • נטחן את הבשר בעצמינו לקבלת מרקם אחיד.
  • ניתן להוסיף ירקות קצוצים למילוי, כמו בצל, גזר או פטריות.
  • השתמשו בתפוחי אדמה גדולים ומוצקים.
  • אפשר למלא בעוד ירקות את הבשר, דוגמת חצילים או קישואים
  • אפשר כמובן להקפיא את המפרום לאחר הבישול
  • לצימחונים – ניתן להכין מפרום גם בגרסה צמחונית, פשוט מאוד נחליף את הבשר הטחון בטחון צמחי.

 

 

 

לעוד מתכונים עם בשר בקר לחצו כאן

 

מלי מאירוב

 

מלי מאירוב

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *