בשר מאכלים ביתיים פשטידות

הפשטידה שהיא חלום – כלכך טעימה שלא תוכלו לעצור

סוניה לוי
הפשטידה שהיא חלום – כלכך טעימה שלא תוכלו לעצור
מתכון מאת סוניה לוי

 

הרכיבים-

לפירה:
14 תפוחי אדמה בינוניים
כף מלח
כף אבקת מרק עוף
כף פלפל לבן טחון
3 ביצים
כוס פירורי לחם (לתחתית הפשטידה)
לבשר:
1/2 קילו בשר טחון
כפית מלח
חצי צרור כוסברה (אפשר גם פטרוזיליה במקום)
2 בצלים קצוצים
כף ראס אל חנות
חצי כפית פלפל לבן
כוס צנוברים קלויים
6 כפות שמן

 

איך מכינים –

נתחיל מלקלף את תפוחי האדמה
אחרי שקילפנו הכל נעביר לסיר עם מים רותחים,
נבשל את כולם עד ריכוך, נעביר לקערה ונמעך לפירה.
נוסיף לקערה עם הפירה ביצים, מלח, פלפל לבן, אבקת מרק עוף ונערבב הכל היטב
לאחר מכן במחבת בינונית נטגן את הבצל עם 6 כפות שמן עד השחמה
לאחר שהבצל משחים נוסיף את הבשר, התבלינים והצנוברים.
נערבב היטב עד שהבשר מקבל צבע יפה ונוריד מהאש.
נחמם תנור מראש ל200 מעלות
נשמן תבנית גודל R-31 או רינג קוטר 24
נפזר את פירורי הלחם בתחתית.
בעזרת נייר אלומיניום ומעליו נייר אפייה נהדק את פירורי הלחם לרינג העטוף
מעל תחתית פירורי הלחם נפזר שכבה פירה באורך 1.5 ס"מ.
מעל השכבה של הפירה נסדר שכבה של תערובת הבשר
ושוב מעל הבשר נסדר שכבה של פירה באורך 1.5 ס"מ.
נהדק היטב ו"נסרק" את שכבת הפירה העליון בעזרת מזלג
נפזר מלמעלה שומשום ונאפה בין שעה לשעה וחצי (תלוי בתנור) ללא כיסוי עד צבע זהוב יפה.
בהצלחה!

 

קצת על פשטידת בשר ותפוחי אדמה:

פשטידת בשר ותפוחי אדמה – מנה אהובה ומוכרת, גם במטבח הישראלי
מהווה ארוחה מלאה, טעימה ומשביעה לכל המשפחה
מורכבת משכבות של פירה תפוחי אדמה וביניהן תבשיל בשר טחון מתובל.
הפשטידה לאחר מכן נאפית בתנור עד הזהבה, מומלץ להגיש לצד סלט ירקות רענן.
מתאימה לארוחת ערב או צהריים, לאירוח חברים ומשפחה או כל אירוע אחר.
ניתן להכין אותה מראש ולשמור במקרר או במקפיא.
אז בפעם הבאה שאתם מחפשים מנה מיוחדת וטעימה נסו להכין את הפשטידה הזו, בטוח שלא תתאכזבו!

טיפים לפשטידת בשר ותפוחי אדמה:

  • ניתן להוסיף לפירה או למילוי הבשר גם ירקות מבושלים שונים כמו גזר, קישואים, תירס, פטריות וכו' להעשרת הטעם והמרקם
  • מי שרוצה אפשר כמובן להוסיף עוד תבלינים לפי הטעם דוגמת פלפל שחור, פפריקה אדומה, כמון או אבקת שום.
  • אפשר להחליף את הבשר הטחון בעוף טחון או טופו בגרסא הצמחונית.
  • הפשטידה מתחממת היטב בתנור או במיקרוגל גם לאחר הקפאה או קירור.
  • כמו כן אפשר לפזר מעל הפשטידה פירורי לחם או פתיתי בצק.

 

סוניה לוי

 

סוניה לוי

 

סוניה לוי

 

סוניה לוי

לעוד מתכונים לפשטידות לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *