מג'דרה מופלאה מהתנור – אתם חייבים לנסות את המתכון הזה
מתכון מאת Meir Lea Negbi
הרכיבים-
2 כוסות אורז פרסי / יסמין / בסמטי
כוס עדשים ירוקות
2 בצלים גדולים לבנים חתוכים לטבעות
כף שטוחה כמון (אפשר לשלב גם עם בהרט או ראס אל חנות)
קורט קינמון (לא חובה)
מלח לפי טעם
פלפל שחור לפי טעם
מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
4 כפות שמן זית
3 כוסות מים רותחים
איך מכינים –
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מטגנים 2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות עד השחמה יפה.
אחר כך נשטוף את האורז עם העדשים ונסנן היטב.
נעביר את האורז והעדשים לתבנית, נוסיף לתבנית את הבצל המטוגן,
התבלינים, השמן, המים ומערבבים הכל היטב.
לאחר מכן נבדוק את התיבול ונתקן לפי הצורך,
נכסה את התבנית בנייר אפיה רטוב או אם מכסה מותאם לתבנית.
נאפה כ30 דקות, לאחר 30 דקות נפתח את התבנית ונערבב בעדינות.
לאחר שערבבנו נכסה שוב ונאפה שוב לעוד 30 דקות או עד שהאורז והעדשים התבשלו לגמרי.
בהצלחה!
קצת על מג'דרה:
המג'דרה בתנור היא גרסא משודרגת וקלה יותר להכנה של המנה המקורית והאהובה.
בשיטה זו בתנור מתאפשר בישול אחיד של כל המרכיבים
וכתוצאה מכך מתקבל מרקם מושלם – אורז ועדשים רכים ובצל מקורמל שמוסיף המון טעם.
היתרונות של המג'דרה בתנור הם כה רבים וכמובן אפשר לנסות גרסאות שונות ומגוונות לפי טעמכם האישי.
לעוד מתכונים לצמחונים לחצו כאן