תשכחו מהקסטות שקניתם בסופר – קסטה ביתית מושלמת בקלי קלות
מתכון מאת צפנת קורדובה
הרכיבים-
3 חבילות ביסקויט בטעם שוקולד (הביסקוויטים בתמונה ממחסני השוק)
4 גביעים שמנת מתוקה
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
2 חבילות אינסטנט פודינג שוקולד
4 כוסות חלב
2 כפות אבקת סוכר
אגוזים מסוכרים שבורים גס
איך מכינים –
ראשית נקציף במיקסר 2 גביעים שמנת מתוקה
2 כוסות חלב, כף אבקת סוכר ו2 חבילות אינסטנט פודינג וניל.
נעביר את הקצף לשקית זילוף ונשאיר בצד.
אחר כך נקציף 2 גביעי שמנת מתוקה, 2 כוסות חלב,
כף אבקת סוכר ו2 חבילות אינסטנט פודינג שוקולד עד שמוכן.
נעביר את קצף השוקולד גם לשקית זילוף ונשאיר בצד.
לאחר מכן ניקח תבנית או מגש גדול,
נסדר את הביסקויטים בשורה ונתחיל לזלף חצי כמות וניל וחצי כמות שוקולד בכל עוגיה
מעל הקרם נסדר עם שכבה של ביסקויטים.
נכניס למקפיא ל4 שעות לפחות.
לאחר המקפיא אפשר לקשט בציפוי שוקולד פשוט-
נמיס שוקולד חלב/מריר במיקרו בפולסים של 30 שניות בקערה קטנה עמוקה,
נטבול חצי קסטה בשוקולד המומס ונפזר מעל השוקולד המומס אגוזים מסוכרים שבורים גס.
בהצלחה!
קצת על קסטה:
קסטה היא קינוח קר/קפוא המורכב משכבות של גלידה שנכנסות בין 2 ביסקויטים, לפעמים גם מצופה שוקולד.
מקור הקסטה באיטליה, ככל שעברו השנים הקסטה הפכה יותר ויותר מוכרת ואהובה ברחבי העולם,
ניתן למצוא קסטות במגוון טעמים וגדלים.
הקסטה היא קינוח קל להכנה בבית, אינה דורשת מיומנות מקצועית מסוימת,
והיא דרך מעולה להנות מקינוח טעים ומרענן בימי הקיץ החמים.
טיפים לקסטה:
- השתמשו בשוקולד איכותי לציפוי הקסטה
- ניתן להכין את הקסטות מראש ולשמור אותן במקפיא עד מספר שבועות.
- נוציא את הקסטה מהמקפיא מספר דקות לפני ההגשה שתתרכך מעט.
- מזמינים אתכם להיות יצירתיים ולנסות טעמי גלידה שונים וציפויים בטעמים שונים.
לעוד מתכונים עם גלידה לחצו כאן