בורקס גבינות ותרד אלוהי
מתכון מאת Hen Juri
הרכיבים-
המתכון ל3-5 יחידות גדולות, ניתן להכפיל כמויות כמובן
לבצק:
חצי קילו קמח
חצי כף מלח
300-350 מ"ל מים פושרים
למילוי:
חבילה של עלי תרד בייבי 250 גרם
מלח לפי טעם
פלפל לפי טעם
100 גרם גבינה בולגרית
100 גרם מוצרלה
250 גרם ריקוטה
100 גרם צפתית
חופן זעתר טרי (לא חובה)
איך מכינים –
ראשית נלוש את כל חומרי הבצק במשך כמה דקות,
לאחר מכן נקרוץ לעיגולים שווים ונניח בתבנית עם שמן בנדיבות,
נתן לעיגולים לנוח כשעה מכוסים.
למילוי נאדה את עלי התרד בסיר עם מים רותחים לפני השימוש.
נערבב את עלי התרד המחוממים בקערה עם שאר הגבינות והתבלינים למלית אחידה.
אחרי כשעה מנוחה פותחים כל עיגול למופלטה – דק דק על משטח משומן היטב,
כל מופלטה נמלא בכמות מילוי לפי העין, נגלגל לנחש ונעצב בצורת שבלול.
נעביר לתבנית עם נייר אפייה, נחמם תנור מראש ל250 מעלות טורבו גריל עליון ותחתון,
נאפה עד השחמה נוציא ונהנה.
בהצלחה!
קצת על בורקס:
בורקס הוא מאפה בצק פריך ממולא במגוון מילויים כגון גבינות, תרד, תפוחי אדמה ועוד
מקורו של הבורקס בטורקיה, הוא נפוץ מאוד גם בארץ,
ניתן למצוא אותו במאפיות רבות ולהכין בבית בפשטות.
טעים ומשביע, מעולה לארוחת בוקר, צהריים, ערב או נשנוש,
אהוב גם ילדים ומבוגרים כאחד.
ניתן להגיש קר או חם.
טיפים לבורקס:
- אפשר להוסיף למילוי עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או שמיר, או ירקות אחרים כמו בצל או פלפלים.
- הוספת תבלינים כמו אגוז מוסקט, פלפל שחור, או בצל יבש ייתנו למילוי טעם עמוק יותר.
- נגיש את הבורקסים חמים לצד סלט ירוק, זיתים, ביצה קשה ושלל מטבלים.
- נשים לב לחלק את המילוי באופן שווה בכל עיגול כדי שהבורקסים יהיו בעלי מילוי אחיד.
לעוד מתכונים לבורקס לחצו כאן