מטבוחה זה אהבה – את המטבוחה שלי אני צולה בתנור
מתכון של אריאלה גולדמן
הרכיבים-
שליש כוס שמן
8 עגגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
8 שיני שום שלמות
2 פלפלים ירוקים חריפים טרי פרוס
חצי גמבה חתוכה לקוביות
כף סוכר
כף פפריקה
מלח לפי הטעם
איך מכינים –
ראשית נחמם בסיר או במחבת חסינת אש שליש כוס שמן,
אחר כך נוסיף לסיר את העגבניות חתוכות לקוביות (לא צריך לקלף),
8 שיני שום קלופות ו2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים.
נטגן ללא מכסה על להבה גבוהה כ10 דקות,
נוסיף תיבול – פפריקה, סוכר, מלח לפי טעם,
נערבב ונמשיך לבשל עוד כ5 דקות.
לאחר מכן נעביר את הסיר ללא מכסה בזהירות לתנור שחומם מראש ל190 מעלות,
גריל עליון ותחתון ללא טורבו, נצלה בתנור עד מרקם ריבתי וצמצום נוזלים.
בהצלחה!
קצת על מטבוחה בתנור:
מטבוחה בתנור היא גרסה אפויה לקלאסיקה המרוקאית.
הטעם העשיר והמתוק-חריף מושג בזכות צלייה משולבת על הגז ובתנור,
מרכז את טעמי הירקות ומעניקה למטבוחה מרקם סמיך וקטיפתי.
השילוב של עגבניות בשלות, פלפלים צבעוניים ושום קלוי יוצר חגיגה של טעמים וצבעים,
המטבוחה מושלמת לצד לחם טרי או כחלק מארוחה עשירה.