שבוע חדש עם עוגת פרג רכה ומלאת טעמים
מתכון של נורית יונה
תמונה – מאיה בוטראשווילי
הרכיבים-
לעוגה:
6 ביצים L
כוס שמן
כוס ורבע מיץ תפוזים
גרידה מלימון 1
כוס פרג טחון טרי
¼2 כוסות קמח תופח
לגנאש:
גביע שמנת להקצפה / צמחית 250 מ"ל
2 חפיסות שוקולד מריר
איך מכינים –
ראשית נפריד את הביצים, נקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.
בקערה נפרדת נערבב את החלמונים עם כוס שמן,
כוס ורבע מיץ תפוזים ואת גרידת הלימון.
נוסיף את הפרג הטחון והקמח התפוח ונמשיך לערבב לאחידות.
לאחר מכן נוסיף את קצף החלבונים בתנועות עטיפה
לתערובת החלמונים בעדינות עד תערובת אחידה.
לבסוף נשמן תבנית 24 עגולה, נשפוך את הבלילה לתבנית.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כשעה.
נוציא את העוגה מהתנור ונצנן אותה,
בינתיים לגנאש – נמיס במיקרו את השוקולד עם השמנת ונערבב לקרם אחיד,
נפזר את הגנאש מעל לאחר שהעוגה התקררה.
בהצלחה!
קצת על עוגת פרג:
עוגת הפרג היא קינוח קלאסי של איזור מזרח אירופה,
מקורה נעוץ במסורות אפייה עתיקות, והיא נחשבת למעדן אהוב בכל העולם.
הפרג העשיר בסיבים תזונתיים וחלבון, מעניק לעוגה טעם ומרקם ייחודיים.
עוגת הפרג היא בסיס מצוין ליצירתיות קולינרית,
ואפשר לשלב בה מגוון מרכיבים כמו שוקולד,
פירות יבשים או גבינה, ולהתאימה לכל אחד.
טיפים לעוגת פרג:
- חשוב להשתמש בפרג טחון טרי ככל האפשר. פרג ישן עלול להיות מר יותר.
- קינמון, גרידות הדרים, אגוז מוסקט או ציפורן הם תוספות נפלאות לתערובת.
- לפני שמוציאים את העוגה מהתנור, נוודא שהיא מוכנה בעזרת קיסם, אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.
- אפשר לקשט בעוד דרכים את העוגה דוגמת פודינג וניל, קצפת או אבקת סוכר.