עוגיות וניל שוקולד פריכות וממכרות – משאירות טעם של עוד
מתכון של תמי וטורי
הרכיבים-
כמות ל 45 עוגיות בערך:
200 גרם חמאה רכה
2 כפות אבקת סוכר
210 גרם קמח
2 כפות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
מטבעות שוקולד
אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)
איך מכינים –
ראשית נלוש את כל החומרים למעט טבעות השוקולד היטב בקערה,
אפשר בידיים או במיקסר זה לא משנה,
לאחר מכן נכניס למנוחה של כ30 דקות לפחות במקרר.
נוציא מהמקרר, נגלגל לכדורים שווים בגודלים,
אני שקלתי כל כדור ל12 גרם אבל כמובן לא חובה אפשר גם לפי העין.
נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים,
על כל כדור נניח מטבח שוקולד ונלחץ אותו מעט בעדינות על הכדור.
מחממים תנור מראש ל160 מעלות ואופים כ20 דקות.
העוגיות צריכות להישאר בהירות אל תיבהלו,
נצנן את העוגיות ונפדר באבקת סוכר
בהצלחה!
קצת על עוגיות וניל:
עוגיות וניל הן קלאסיקה אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד.
טעמן העדין, המרקם הפריך והניחוח המוכר מעוררים נוסטלגיה ומביאים חיוך לפנים.
הן מושלמות כנשנוש לצד הקפה,
כתוספת לקינוח או פשוט כפינוק קטן באמצע היום.
כמו כן עוגיות וניל הן גם בסיס מצוין להכנת עוגיות מעוצבות ומיוחדות.
טיפים לעוגיות וניל:
- מומלץ להשתמש בתמצית וניל איכותית כדי להעשיר את הטעם של העוגיות.
- שימו לב שהחמאה תהיה רכה אך לא מומסת, חמאה רכה תאפשר ערבוב קל ואיחוד אחיד של כל המרכיבים.
- לאחר הוצאת העוגיות מהתנור, נניח להן להתקרר על רשת כדי למנוע מהן להתרכך.
- לקבלת טעמים מגוונים הוסיפו לבצק אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס, או פירות יבשים.
לעוד מתכונים לעוגיות לחצו כאן