לביבות מתכונים מהירים צמחוני תבשילי עדות

טפלאק מופלא – לביבות אותנטיות מהמטבח הפרסי

Dalia Sinay

 

 

 

 

 

 

טפלאק מופלא – לביבות אותנטיות מהמטבח הפרסי
תמונה מאת Dalia Sinay
מתכון של Susan Dayan

 

 

הרכיבים-
7 תפוחי אדמה
בצל 1 קצוץ דק
ראש שום
2 ביצים XL או 3 L
חצי כוס קמח מצה אפילו מעט יותר
מלח לפי טעם
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית כמון
כפית כורכום
איך מכינים-
ראשית נקלף את תפוחי האדמה ונבשל בסיר עם מים רותחים עד ריכוך,
אחרי הבישול נסנן, נקרר ונמעך את תפוחי האדמה לפירה בקערה.
לאחר מכן נטגן את הבצל עד השחמה, נוריד מהאש ונוסיף לקערת הפירה,
אחר כך נוסיף לקערה ראש שום כתוש, ביצים, קמח ותבלינים,
נערבב הכל ביחד לעיסה אחידה ללא גושים.
לבסוף נחמם מחבת עם שכבה מכובדת של שמן
ונטגן כל פעם כף גדושה של התערובת מעוצבת כלביבה משני הצדדים עד השחמה יפה
בהצלחה!

קצת על טפלאק:

מקורן של לביבות הטפלאק הוא במטבח הפרסי,
שם הן נחשבות למאכל עממי אהוב.
הלביבות הגיעו לארץ ישראל עם עליית יהודי פרס והפכו לחלק בלתי נפרד מהמטבח הפרסי המקומי.
הטפלאק, מוכרות גם כלטקעס מזרחיות, הן מעין גרסה מזרחית ללביבות תפוחי האדמה האירופאיות,
אך עם טוויסט פרסי ייחודי הכולל תבלינים ארומטיים ומרכיבים מקומיים.

טיפים לטפלאק:

  • אם הבלילה יוצאת לנו נוזלית מדי, נוסיף מעט קמח כדי להסמיך אותה.
  • נוודא כי השמן במחבת חם מספיק לפני טיגון הלביבות. שמן חם יבטיח שהלביבות יהיו קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים.
  • את לביבות הטפלאק אפשר לגוון על ידי הוספת ירקות מגוררים נוספים, כמו קישואים או בטטות.
  • את הבלילה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד לטיגון. זה יעזור לחומרים להתגבש ויעניק ללביבות טעם עשיר יותר.
  • נגיש את הלביבות חמות, לצד סלט ירוק, יוגורט או מטבלים שונים.
  • לאחר הטיגון, נניח את הלביבות על נייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן.

 

לעוד מתכונים ללביבות לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *