בשר ממולאים

שלמות כזו עוד לא טעמתם! גלילי בטטה ממולאים מכל הלב

Eden Cohen
שלמות כזו עוד לא טעמתם! גלילי בטטה ממולאים מכל הלב
מתכון של Eden Cohen
הרכיבים-
3 בטטות גדולות
לתערובת הבשר:
כוס אורז עגול
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל 1 מגורד
חופן פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
כף אבקת מרק עוף
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
לרוטב:
3 כפות רסק עגבניות
כף מרק עוף
כפית פפריקה מתוקה
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
בערך 3 כוסות מים רותחים
איך מכינים-
ראשית נקלף את הבטטות בעזרת קולפן רחב לרצועות כמו בתמונה למטה,
נעביר בעדינות את הבטטות לקערה עם מים רותחים שיתרככו כ10 דקות.
לאחר מכן נעבור לתערובת הבשר- מרתיחים על הגז כוס של אורז עגול ל7 דקות,
מעבירים למסננת, מסננים שוטפים היטב ומצננים.
לקערה חדשה נוסיף את הבשר, האורז שבישלנו,בצל מגורד,
חופן פטרוזיליה קצוצה, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור ושמן זית.
מערבבים הכל ביחד לתערובת אחידה ויוצרים קציצות אליפסה.
כל קציצה נניח בקצה של פרוסת בטטה ונגלגל יפה לגליל, ראו לפי התמונה למטה.
נסדר יפה את גלילי הבטטה הממולאים בתבנית פיירקס ונעבור להכנת הרוטב-
נערבב בקערה חדשה 3 כפות רסק, כף מלח, כף אבקת מרק עוף,
כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור גרוס ו3 כפות שמן זית עד רוטב אחיד.
מפזרים את הרוטב מעל הגלילים בסיר
ומוסיפים בערך 3 כוסות מים עד לגובה הגלילים בתבנית.
מחממים תנור מראש ל180 מעלות טורבו,
אופים עד השחמה כמו בתמונה (זמן משתנה, מעל שעה לפחות).
מנה מעלפת, בהצלחה!

קצת גלילי בטטה ממולאים:

גלילי בטטה ממולאים בבשר ואפויים בתנור – מנה מצוינת לארוחה משפחתית או לאירוח.
שילוב נפלא בין מתיקות הבטטה לעסיסיות הבשר יוצר חגיגה של טעמים במנה אחת.
הבטטות רכות ונמסות בפה ממולאות בתערובת בשר עשירה ומתובלת בכל טוב, הכל נאפה ביחד לתפארת בתנור.
נסו לשחק עם התיבול והירקות הקצוצים בכדי ליצור גרסה אישית משלכם למנה המושלמת.

טיפים לגלילי בטטה ממולאים:

  • הוסיפו תבלינים שאוהבים לבשר, אפשר להוסיף כמו גם שום, פפריקה, כמון ועוד לטעמים עשירים.
  • השתמשו בבטטות מתוקות ועסיסיות בגודל בינוני עד גדול
  • אפשר להוסיף עוד ירקות קצוצים כמו גזר, או פטריות למילוי.
  • נגיש את הגלילים חמים לצד סלט ירוק או אורז.

לעוד מתכונים לממולאים לחצו כאן

Eden Cohen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eden Cohen

 

Eden Cohen

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *