בשר מאכלים ביתיים קציצות

איזה סיר! והריחות אמאלה – קציצות בקר וחומוס

Pirhia Avitan
איזה סיר! והריחות אמאלה – קציצות בשר וחומוס
מתכון של אילנית בניזרי
תמונה מאת Pirhia Avitan
הרכיבים-
לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל 1 מגורד
חופן פטרוזליה קצוצה
גבעול כרפס קצוץ דק דק
עלי סלרי קצוצים
2 כפות שמן
3 כפות פירורי לחם
ביצה 1 L
מלח לפי טעם
כפית בהרט או ראס אל חנות
פלפל שחור לפי טעם
לערבב היטב ולהכניס למקרר לשעה
לטיגון הקציצות:
חצי כוס קמח מנופה
ביצה 1 L
מעט מלח
כפית רסק עגבניות
3 כפות מים פושרים
שמן לטיגון 
לרוטב-
3 שיני שום
רבע כוס שמן
כף שטוחה כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי שקית חומוס גרגירים קפואים או משימורים
כוס וחצי מים רותחים 
כף מרק עוף
כפית כמון
פלפל שחור גרוס לפי טעם
חופן כוסברה קצוצה
איך מכינים –
*להכנת הסיר עם חומוס טרי יש להשרות כוס חומוס במים לילה קודם, לשטוף לסנן,
ולבסוף להרתיח את החומוס עד ריכוך ולבשל לפי המתכון.
ראשית נערבב היטב את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה,
נכניס את התערובת למקרר למנוחה של כשעה.
לאחר שעה נוציא את התערובת, נכין צלחת עם חצי כוס קמח מנופה,
ובצלחת נוספת נטרוף ביחד ביצה טרופה, מעט מלח, כפית רסק עגבניות ו3 כפות מים.
בידיים רטובות מעט ניצור קציצות מהתערובת ונמעך מעט עם היד,
נטבול כל קציצה בקמח ואז בביצה,
נטגן במחבת עם שמן חצי עמוק כמה דקות מכל צד ונניח על נייר סופג.
להכנת הרוטב- נגרד 3 שיני שום לסיר גדול ביחד עם רבע כוס שמן,
נבשל את השום והשמן עד רתיחה, נוסיף כורכום, פפריקה מתוקה,
חצי שקית חומוס גרגירים או משימורים, 
כוס וחצי מים רותחים מעורבבים עם כף מרק עוף, כפית כמון,
פלפל שחור גרוס, חופן כוסברה קצוצה.
נבשל הכל ביחד על להבה גבוהה עד שמתחיל לבעבע,
כשמתחיל לבעבע נכניס את הקציצות לרוטב,
נעביר ללהבה נמוכה נבשל כשעה ונהנה.
בהצלחה!

קצת על קציצות בקר וחומוס:

סיר קציצות בקר עם חומוס מלא בטעמים מזרח תיכוניים,

שגם הבריאות לא נפגעת בו.
קציצות הבשר העסיסיות והחומוס המנחם יוצרים מנה מושלמת לארוחה משפחתית בריאה ומזינה.
שילוב השום, התבלינים האותנטים והניחוח העשיר של הכוסברה
הופכים כל ביס לחוויה של ארוחה שמתאימה לכולם.

טיפים לקציצות בקר וחומוס:

  • השתמשו בבשר בקר טחון איכותי, בעדיפות גדולה לטרי ולא קפוא.
  • השתדלו לכדרר את הקציצות לגודל אחיד, כך יתבשלו באופן שווה.
  • נסו להוסיף ירקות חתוכים לקוביות כמו גזר, קישואים או פלפל, הם יוסיפו צבע וטעם למנה.
  • נגיש את הקציצות לצד אורז לבן, קוסקוס או פתיתים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *