סיגרים מתוקים ומפתיעים במילוי שקדים מושלם
מתכון של נועם זיגדון
הרכיבים-
כמות לכ30 סיגרים
נשתמש בכוס אוניברסלית 240 מ"ל
חבילת עלי סיגר מופשרים
למילוי שקדים:
½3 כוסות שקדים טחונים
2 ביצים L
כוס סוכר
גרידה מחצי לימון
כפית תמצית שקדים
לסירופ:
3 כוסות סוכר
½1 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
שקיק תה 1
לדבק:
2 כפות קמח
½ כוס מים
איך מכינים –
ראשית נערבב את השקדים הטחונים, גרידת הלימון,
הביצים, הסוכר ותמצית שקדים לתערובת אחידה
ונגלגל את התערובת למעין נקניקים דקים.
נחצה את עלי הסיגרים ל2,
בקצה הישר והרחב של חצי עלה הסיגר נניח את נקניק המילוי,
נקפל היטב משני הקצוות ולקראת הסוף נמרח דבק ונסגור עד הסוף.
נטגן בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב, לאחר הטיגון נטבול בסירופ
ונצפה את הקצוות בתוך קערה עם קוקוס טחון.
בהצלחה!
לדבק – נערבב את הקמח והמים לתערובת סמיכה ללא גושים.
לסירופ – נרתיח את מרכיבי הסירופ כ-20 דקות תוך כדי ערבוב ונצנן.