עוגיות תפוחי עץ עסיסיות ונמסות בפה מבצק גבינה לבנה מעולה
מתכון מאת Judy Palti
הרכיבים-
לפי כוס מדידה אוניברסלית
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
שקית סוכר וניל
3 תפוחי עץ מזן גראן סמית'
כף מיץ לימון
כף סוכר מעורבבת עם כפית קינמון
המצרכים:
איך מכינים-
ראשית נרפד תבנית תנור בנייר אפיה.
אחר כך נקלף את תפוחי העץ ונחתוך לקוביות בגודל בינוני,
נפזר על התפוחים את מיץ הלימון נערבב מעט ונניח בצד.
בקערה חדשה נערבב קמח, אבקת אפיה, שמן, סוכר, גבינה לבנה וסוכר וניל,
נערבב עד קבלת בצק מעט דביק.
לאחר מכן נערבב את קוביות התפוחים שהשארנו בצד קודם לכן לתוך הבצק
ובידיים מעט לחות ניצור מהבצק עוגיות נניח במרווחים בתבנית ונשטח מעט.
נפזר מעל העוגיות בתבנית מתערובת הסוכר והקינמון לפי האפיה.
נחמם תנור מראש ל165 מעלות טורבו,
ונאפה כ25-30 דקות עד הזהבה.
לאחר האפיה נפזר אבקת אפיה מעל ונגיש
בהצלחה!
קצת על עוגיות תפוחי עץ:
טיפים לעוגיות תפוחי עץ:
- ניתן לשלב בבצק תבלינים נוספים כמו אגוז מוסקט, ציפורן או הל.
- אגוזי מלך קצוצים או שקדים יהוו תוספת נהדרת לעוגיות, הן מבחינת טעם והן מבחינה מרקמית.
- שימו לב כי זמן האפייה יכול להשתנות בהתאם לגודל העוגיות ולסוג התנור.