עוגיות שקדים נפלאות נמסות בפה – הצלחה ענקית
מתכון מאת Mary Shaked Shirazi
הרכיבים-
כוס שקדים טחונים (קמח שקדים)
2 כוסות קמח רגיל (אני שמתי כוס אחת קמח כוסמין מלא וכוס אחרת קמח לבן רגיל)
כוס אבקת סוכר
כוס שמן
שקית סוכר וניל
1/2 שקית אבקת אפיה
איך מכינים-
ראשית נלוש את כל המרכיבים לבצק נוח,
ניצור כדורים בגודל קטן ונשטח מעט בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מעל כל כדור נניח שקד שלם או כמה שקדים פרוסים ונלחץ אותם מעט לבפנים.
נחמם תנור מראש ל190 מעלות ונאפה כ20 דקות או עד השחמה.
נוציא מהתנור, נצנן לחלוטין ונאחסן בקופסא אטומה.
בהצלחה!
קצת על עוגיות שקדים:
עוגיות שקדים הן עוגיות פשוטות להכנה ואהובות מאוד.
הן משלבות טעם עשיר ומרקם נימוח וכיפי,
יוצאות מעט פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, עם ארומות וטעמים של שקדים.
טעמם המיוחד מוענק להם על ידי השקדים הטחונים.
עוגיות שקדים מתאימות כמעט תמיד, בין אם זה אירוע משפחתי
סיום מתוק לארוחה, אירוח חברים או סתם כשמתחשק משהו מתוק לנשנש.