עוגיות השושנים מפעם שכולם יתאהבו בהן
מתכון מאת סמדר וקנין
הרכיבים-
לבצק:
חבילת נטורינה רכה 200 גרם
3.5 כוסות קמח (חדפ קר)
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
3 חלמונים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר
למילוי:
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קוקוס מי שאוהב (לא חובה)
איך מכינים-
לבצק נערבב הכל יחד לבצק אחיד ומעט דביק.
לאחר מכן נעביר למקרר לקירור של כ15 דקות.
למילוי- נקציף את החלבונים ונוסיף בהדרגה את הסוכר,
נמשיך להקציף בערך 8-10 דקות עד קבלת מרנג נוקשה.
לקראת סוף התהליך נוסיף בתנועות קיפול 4 כפות אינסטנט פודינג ואת הקוקוס מי שאוהב.
אחר כך לאחר המנוחה במקרר נוציא את הבצק,
נרדד את הבצק על גבי משטח מקומח,
נמרח את המילוי על הבצק המרודד,
נגלגל לרולדה ונחתוך את הרולדה לשושנים.
נעביר את השושנים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ונניח במרווחים,
את התבנית נכניס לתנור שחומם מראש ל160 מעלות ונאפה כ20 עד 25 דקות.
בהצלחה!
קצת על עוגיות שושנים:
עוגיות שושנים הן עוגיות פריכות ומאוד קלות להכנה, אהובות בישראל ובמדינות נוספות רבות.
ידועות בצורה היוצאת דופן שלהן המזכירה שושנה,
הן מורכבות מ2 מרכיבים עיקריים – בצק פריך עשיר וקצף חלבונים וסוכר.
הן קיימות במגוון מטבחים רבים בעולם, זכו לאהדה רבה בישראל במיוחד בשנות ה-50 וה-60
עוגיות שושנים הן קינוח מושלם לכל אירוע, ומשמחות ילדים ומבוגרים בכל הגילאים.
טיפים לעוגיות שושנים:
- נסדר את העוגיות בתבנית במרווחים בין עוגיה לעוגיה, כדי שכולם התאפו באופן אחיד
- ניתן לתת קצת גיוון לעוגיות בעזרת תוספות שונות כמו אגוזים קצוצים, פירות יבשים, שוקולד צ'יפס או כל דבר אחר שאוהבים
- נערבב את חומרי הבצק רק עד איחוד, ערבוב ועיבוד יתר יכול לגרום לבצק לצאת קשה ופחות פריך