טבעוני מתכונים מהירים סלטים צמחוני

סלט טאבולה מושלם לאירוח – מתכון שכולם יתלהבו ממנו 🥗

Navit Moshe

 

 

 

 

סלט טאבולה מושלם לאירוח – מתכון שכולם יתלהבו ממנו
מתכון מאת Navit Moshe
הרכיבים-
כוס בורגול עבה
חופן פטרוזיליה
חופן נענע
בצל סגול 1
חצי רימון
3-4 גבעולי בצל ירוק
חופן חמוציות
כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
2 לימונים
איך מכינים-
ראשית בוררים את כוס הבורגל לוודא שאין חרקים וכו',
לאחר מכן נעביר לקערה ונשטוף היטב פעמיים,
לאחר השטיפה נשרה במים למשך כשעה (יכול לקחת גם יותר משעה, נשרה עד שהבורגול מתרכך).
נסנן מהמים ונעביר לקערה יבשה.
אחר כך נקצוץ פטרוזיליה, נענע בצל ירוק בצל סגול ונוסיף לקערה.
לאחר מכן נוסיף תיבול- כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס ומיץ מ2 לימונים ונערבב הכל היטב.
רק לאחר שתיבלנו נפזר את הרימון והחמוציות מעל הכל.
בהצלחה!

קצת על סלט טאבולה:

סלט טאבולה הוא סלט ים-תיכוני מוכר וטעים ביותר, מקורו בלבנון ובסוריה.
הוא מורכב בדרך כלל מבורגול, עשבי תיבול קצוצים דק (לרוב פטרוזיליה ונענע),
עגבניות, בצל, מיץ לימון ושמן זית.
הטאבולה מאופיין בטעמים רעננים וחמצמצים,
במרקם נעים וצבעוני, והוא מתאים לכל ארוחה,
כחלק מארוחה עיקרית או בתור תוספת.
הסלט עשיר מאוד בסיבים תזונתיים,
ויטמינים ומינרלים מה שהופך אותו גם למזון בריא ומזין.

טיפים לסלט טאבולה:

  • נשתמש רק בעשבי תיבול טריים וקצוצים דק דק, פטרוזיליה ונענע הן הבסיס אך אפשר להוסיף עוד לפי הטעם כגון כוסברה שמיר וכו'.
  • מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור הם התבלינים הבסיסיים. נסו לשחק קצת עם התיבלון, הוסיפו קצת כמון או פפריקה מעושנת לטעם מעט שונה.
  • חשוב לערבב את כל המרכיבים יחד בעדינות, על מנת שלא לדחוס את העשבי תיבול.
  • אל תפחדו לנסות ולשחק עם הטעמים. הוסיפו גרעיני חמנייה, אגוזים, או פלחי תפוח.

 

 

 

Navit Moshe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *