חלבי מאפים עוגות קינוחים

העוגה שאף פעם לא נמאס לי להכין – תמיד חוזרת אליה

טלי רויטל יעקב
העוגה שאף פעם לא נמאס לי להכין – תמיד חוזרת אליה
מתכון מאת טלי רויטל יעקב
הרכיבים-
*למתכון פרווה נשתמש בשמנת צמחית במקום שמנת רגילה ובחלב קוקוס במקום חלב רגיל
*המתכון לכוס חד"פ קרה
לתחתית:
5 ביצים
כוס סוכר
חבילת אינסטנט פודינג שוקולד
לקרם:
2 גביעים שמנת מתוקה
כוס חלב
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
חצי גביע שמנת מתוקה
1 1/4 חפיסות שוקולד מריר
איך מכינים-
ראשית נפריד ביצים, אחר כך נתחיל להקציף חלבונים לקצף נוקשה ונוסיף בהדרגה כוס סוכר.
כשהקצף תפוח ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את החלמונים,
רק בסוף נוסיף את האינסטנט פודינג ונמשיך לערבל עד הטמעת כל החומרים.
לאחר מכן נשפוך את הבלילה שקיבלנו לתבנית משומנת עגולה 26 חד פעמית.
נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לאפיה של כ30 דקות,
הבסיס יצנח וזה בסדר גמור התחתית צריכה לצאת דקה.
לשכבת הקרם נערבל את כל המרכיבים יחד לקצפת אחידה,
נשטח את הקרם על שכבת התחתית לאחר שהתקררה לגמרי.
לציפוי נמיס על הגז את השמנת המתוקה ביחד עם השוקולד המריר תוך כדי ערבוב עד קבלת מרקם אחיד.
נוריד מהאש ונצנן לגמרי את הגנאש, נשפוך מעל הקרם כאשר הגנאש קר לחלוטין,
נשחק עם התבנית מעט מצד לצד כדי ליישר את הציפוי,
נכניס למקפיא למשך כשעתיים להתייצבות.
נוציא ונהנה, בהצלחה! ❤

קצת על עוגת קרמבו:

עוגת קרמבו היא עוגה ישראלית אהובה במיוחד מבוססת על שילוב הטעמים המתוקים והמרקמים השונים.
העוגה מורכבת מ3 שכבות עיקריות – בסיס שוקולדי, קרם וניל וציפוי שוקולד.
היא קלה להכנה יחסית  אפשר להכין אותה גם בגרסא קלאסית
וגם לשדרג ולשנות לפי הטעם.
מומלצת להכנה בארוחות חגיגיות, לאירוח חברים ומשפחה, אירועים ובמיוחד בימי הקיץ החמים.
היא עוגה שמזכירה טעם של בית והיא דרך נפלאה לסיים כל ארוחה.

טיפים לעוגת קרמבו:

  • נבדוק שבסיס העוגה התקרר לחלוטין לפני שנמרח מעל את קרם הוניל
  • נשתמש רק בשמנת מתוקה קרה להקצפה
  • לקבלת הציפוי הטוב ביותר נשתמש בשוקולד איכותי בעל אחוז גבוה של קקאו, לטעם מתוק יותר נשתמש בשוקולד חלב
  • ודאו שגנאש השוקולד קר לגמרי לפני ציפוי העוגה
  • ניתן להוסיף תבלינים וטעמים שונים לקרם הוניל, כמו תמציות טעם מיוחדות, קינמון או גרידת תפוז.
  • נסו להחליף את פודינג הוניל בפודינג בטעם אחר דוגמת שוקולד לבן או פירות יער.

 

 

 

לעוד מתכונים לעוגות שוקולד לחצו כאן

טלי רויטל יעקב

 

 

טלי רויטל יעקב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *