סופגניות אשל מהירות
מתכון של סבתא שמלווה אותי שנים.
מאת – חני קונאשוילי
הרכיבים-
2 ביצים
2 סוכר וניל
4 כפות סוכר
2 אשל
2 כוסות קמח של 250 מיל
אבקת אפיה
איך מכינים-
בקערה לערבב כל המרכיבים לפי הסדר את הקמח
לנפות לתוך העיסה.
לערבב עם מטרפה ידנית.
להניח בצד ל20 דקות.
לקחת סיר קטן לחמם שמן.
כשהשמן חם להוריד את החום לחום נמוך .
מאוד חשוב אחרת הן לא מוכנות מבפנים.
אני לוקחת כף גלידה משומן לוקחת מהעיסה כף גדושה ועם האצבע מחליקה לשמן.
ממש מעגלת תוך כדי.
מהר מאוד הן מקבלות צבע .
להפוך מידי פעם.
*****חשוב מאוד שהשמן אחרי שהתחמם מאוד להוריד לטמפרטורה נמוכה . לחכות עד שהחום יתייצב ואז להתחיל***
****את כף הגלידה לא משמנים
רק בפעם הראשונה****
****למי שאין כף גלידה אפשר עם כף*****
****אפשר להוסיף כפית תמצית וניל***
להניח על נייר סופג.
לגלגל בסוכר.
אפר כמובן למלא או לצפות בשוקולד.
בהצלחה חני