חלבי עוגות קינוחים

נשיקה חמה מהתנור – תפוחים, קינמון ואגוזים בשילוב מושלם

Tikva Tiki Weinstein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נשיקה חמה מהתנור – תפוחים, קינמון ואגוזים בשילוב מושלם
מתכון מאת Tikva Tiki Weinstein

 

 

 

הרכיבים-
לתפוחים המקורמלים:
30 גרם חמאה
4 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
כפית קינמון
חצי כוס אגוזי מלך טחונים דק (או פקאנים)
1-2 כפות סוכר וניל
3 כפות סוכר לבן (או סוכר חום בהיר)
לבלילה:
2 ביצים L
כוס סוכר לבן (200 גרם)
90 גרם חמאה מומסת
כפית תמצית וניל
כפית וחצי אבקת אפייה
כוס וחצי קמח לבן
לקישוט:
5-6 פרוסות מחצי תפוח
אבקת סוכר
איך מכינים-
נתחיל מהתפוחים המקורמלים,
נמיס חמאה במחבת, נוסיף למחבת את התפוחים ונבשל עד שהנוזלים מתאדים והתפוחים רכים וזהובים.
אחר כך נוסיף קינמון, אגוזים וסוכר, נמשיך לערבב נוריד מהאש ונניח את התפוחים בצד.
נעבור לבלילה-
נתחיל לטרוף סוכר עם ביצים, נוסיף את החמאה המומסת, תמצית וניל ונמשיך לטרוף.
לאחר מכן נוסיף אבקת אפיה, קמח ונטרוף הכל עד קבלת בלילה אחידה (צריך להתקבל בלילה די סמיכה).
משמנים תבנית אינגליש קייק עם נייר אפיה,
מניחים בתחתית התבנית את תערובת התפוחים המקורמלים,
מעליהם יוצקים את הבלילה ומעל הבלילה את פרוסות התפוחים לקישוט.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ואופים כ50 עד 60 דקות.
נבדוק בעזרת קיסם במרכז העוגה שיוצא עם פירורים לחים והעוגה מוכנה לגמרי.
לבסוף נוציא את העוגה מהתנור, נצנן ונגיש את העוגה חמימה לצד כדור גלידה בצד.
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *