מתכון לקוזונאק של אמא
מאת שרה
הרכיבים –
לבצק
קובית שמרים 50 גר' טרי
או 2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
1/4כוס שמן
200 גר' חמאה או מחמאה
6 כוסות קמח רגיל
1/2 כוס מים
רבע כפית מלח
מלית –
200 גר' חמאה או מחמאה
2 כפיות קינמון
4 כפות קקאו
כוס סוכר
איך מכינים –
להכין את הבצק במיקסר ללוש הכל עד שהבצק רך וגמיש.
לתת לבצק לתפוח שעה עד להכפלת נפח.
מלית –
להמיס חמאה או מחמאה ולהוסיף לה 2כפיות קינמון 4 כפות קקאו וכוס סוכר
לערבב לממרח .
לחלק ל 4
לרדד למלבן למרוח מילוי
לגלגל כל 2 גלילים יחד לרולדה אחת .
גדולה
התבניות אינגליש גדולות כמו של חלה גדולה .לא חד פעמי .
לתת להם לתפוח שוב כשעה.
לחממם תנור 175 מעלות לא טורבו
ולאפות עד ששחום 40 דקות לערך.
ציפוי סירופ
1/2כוס סוכר
1/4כוס חלב אפשר מים
1סוכר וניל
לבשל על האש
אחרי שמוצאים מהתנור לצפות בסירופ
בתאבון