מתכון קסם – עוגיות שפשוט נמסות בפה
מתכון מאת אילנה לוי
הרכיבים-
*נשתמש בכוס מדידה אוניברסלית
125 גרם חמאה רכה
שקית סוכר וניל
1/3 כוס סוכר / אבקת סוכר
כוס וחצי קמח
חצי כוס קורנפלור
שקית אבקת אפיה
6 כפות שמן
איך מכינים-
ראשית נכניס למעבד מזון את החמאה ביחד עם הסוכר וסוכר הוניל,
נערבל עד מרקם קרמי.
אחר כך נוסיף את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפיה,
נמשיך לערבל עד שנוצרים פירורים.
לאחר מכן נוסיף את השמן ונמשיך עד שנקבל בצק אחיד.
נרפד תבנית בנייר אפיה, בעזרת הידיים ניצור כדורים,
כל כדור נניח במרווח ונשטח מעט.
נחמם תנור מראש ל160 מעלות ונאפה כ15-20 דקות,
נוציא ונקרר לקירור מוחלט ונפזר מעל אבקת סוכר
בהצלחה!
קצת על עוגיות חמאה:
עוגיות חמאה הן עוגיות קלאסיות ואהובות,
הן בסיס מצוין ליצרתיות חדשה במטבח,
בדרך כלל המתכונים של עוגיות חמאה מאוד בסיסיים ודורשים כמה מצרכים פשוטים,
כמו כן הם גם קלים ומהירים.
טויסטים אפשריים:
- שוקולד – הוסיפו שבבי שוקולד צ'יפס לבצק או פזרו מעל העוגיות לפני האפיה, או לחלופין טבלו את העוגיות בגנאש שוקולד לאחר האפיה.
- אגוזים – לטעם אגוזי יותר הוסיפו אגוזים קצוצים לבצק כמו שקדים או אגוזי מלך
- טעם ועומק – תבלינים בעלי טעמים מגוונים יכולים להטעים – קינמון, הל או ג'ינגר הם רק חלק מהם.
- פירות יבשים – נסו להוסיף פירות יבשים קצוצים כמו צימוקים, חמוציות, תותים מיובשים