הטריק הסודי לעוגת התפוזים בעלת המרקם המושלם שתתחסל בדקות
מתכון מאת רונית פרץ
הרכיבים-
*תבנית 24 או 2 תבניות אינגליש קייק
5 ביצים L
כוס ורבע סוכר אפשר גם פחו
חצי כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
הסוד שלי שאסור לוותר עליו – 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות קמח תופח
איך מכינים-
נתחיל להקציף חלבונים וסוכר בעזרת מקציף ידני.
אחר כך נוסיף את שאר החומרים בהדרגה לפי הסדר ובסוף את החלבונים,
נמשיך להקציף רק עד הטמעת החומרים ותערובת אחידה להיזהר לא להקציף יותר מיד.
נעביר את הבלילה לתבנית 24 או 2 תבניות אינגליש קייק משומנות,
נחמם תנור מראש ל170 מעלות,
נאפה כ50 דקות וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
בהצלחה!
שאלות נפוצות על עוגות תפוזים:
1. ניתן להשתמש במיץ תפוזים קנוי במקום סחוט טרי?
- תשובה: בהחלט אפשר להשתמש במיץ תפוזים קנוי. אך עם זאת, לטעמי מיץ תפוזים טרי מוסיף טעם עמוק יותר ועסיסיות לעוגה.
2. האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?
- תשובה: ניתן להחליף את השמן בחמאה מומסת בטמפרטורת החדר. החמאה תוסיף לעוגה טעם שונה ומעט עשיר יותר, אך עלולה להשפיע גם מעט על המרקם.
3. כמה זמן העוגה נשמרת?
- תשובה: עוגת תפוזים טרייה שעטופה היטב בניילון נצמד נשמרת בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים, . נוכל גם להקפיא את העוגה לאחר שהתקררה לחלוטין, ולפני ההגשה להפשיר בטמפרטורת החדר.
טיפ אישי: כדי להוציא את מרב הטעם מהתפוזים,
מומלץ להשתמש בגרידת הקליפה הטריה, הקליפה מוסיפה ארומה נפלאה ומעשירה את טעמי העוגה.