סיר קציצות עוף נמסות בפה מהמטבח של אמא שיחמם לכן את הלב
מתכון מאת Gefen Ohana
הרכיבים-
לתערובת הקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
תפוח אדמה 1
בצל לבן 1
חופן קטן כוסברה
חופן קטן פטרוזיליה
גזר 1 מגורד
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה
רבע כפית בהרט
קורט אגוז מוסקט
חצי כפית ראס אל חנות
מעט שמן
חצי כוס פירורי לחם
לרוטב:
2 בצלים קצוצים דק
כף סוכר חום
כוס וחצי מים רותחים
תבלינים כמו בתערובת הקציצות-
מלח
פלפל
פפריקה
מרק עוף
בהרט
ראס אל חנות
כמויות כמו בתערובת הקציצות
איך מכינים-
נתחיל מלטחון את תפוח האדמה,
הבצל הלבן, פטרוזיליה והכוסברה במעבד מזון (אפשר גם בפומפיה),
נסחט את הירקות הקצוצים מהנוזלים ונעביר לקערה עם חזה העוף הטחון והגזר המגורד.
נוסיף תבלינים ונערבב הכל עד קבלת תערובת אחידה.
אחר כך נעבור להכנת הרוטב-
בסיר רחב נטגן עם מעט שמן וסוכר חום 2 בצלים קצוצים דק עד הזהבה,
ברגע שמזהיב נוסיף תבלינים ונערבב מעט ובסוף נוסיף את המים הרותחים ושוב נערבב.
נביא את הסיר לרתיחה וברגע שרותח ננמיך ללהבה נמוכה.
לאחר מכן בידיים מעט משומנות/רטובות נכדרר את תערובת העוף לקציצות בגודל שווה,
נסדר כל קציצה בסיר יפה עד שנגמרת התערובת,
נסגור את הסיר בעזרת מכסה ונבשל על להבה נמוכה במשך כ40 דקות.
בהצלחה!
טיפים נוספים לקציצות עוף:
- הגשה – נגיש את הקציצות חמות לצד אורז לבן, קוסקוס, פירה או סלט ירקות רענן.
- צלייה בתנור – לאחר הכנת הקציצות בסיר, צלייה בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות תוסיף להן פריכות וקראנצ'יות.
- פיקנטיות – הוספת פלפל צ'ילי חריף, פפריקה מעושנת או רוטב טבסקו יוסיפו חריפות נעימה לרוטב
- ירקות – גזר מגורד, בצל ירוק קצוץ ואפונה קפואה יתאימו מעולה ברוטב ויוסיפו צבע וטעם רעננים.