הציפיה כל פעם שאני הופכת את הסיר ומחכה לראות איך יצא – סיר אחד מלא בכל טוב
מתכון מאת Hagit Salimi
הרכיבים-
קילו פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
2 בצלים גדולים פרוסים
6-8 גזרים חתוכים לרצועות
כפית כמון
גרגירי חומוס מהשקית של סנפרוסט בערך כוס
כפית פפריקה
כפית תבלין לשווארמה
חצי כפית מלח
4 כפות סילאן
2 כפות טריאקי
כף סויה
2 כוסות אורז עגול
3.5 כוסות מים רותחים
איך מכינים-
בסיר גדול של 5 ליטר בערך (ראו תמונה למטה) נתחיל לטגן את הבצלים,
הגזר חתוכים לרצועות, וגרגירי החומוס,
לאחר כמה דקות טיגון נוסיף את נתחי הפרגית.
בצלוחית חדשה נערבב את כל התבלינים והרטבים יחדיו,
נשפוך את תערובת התבלינים והרטבים מעל הירקות בסיר ונערבב היטב.
מעל הכל נשפוך 2 כוסות אורז עגול – לא לערבב את האורז בתערובת חשוב מאוד פשוט לפזר.
נשפוך 3.5 כוסות מים רותחים ובאחת הכוסות נערבב 2 כפות מלח,
נכסה את הסיר במגבת ונסגור במכסה מעל המגבת.
ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל כשעה עם מכסה סגור.
לאחר כשעה בישול נכבה את האש ונשאיר את הסיר סגור עם מכסה עוד כ30 דקות.
נהפוך את הסיר על תבנית גדולה ונתענג על הריחות והטעמים.
בהצלחה!
טייק מעט שונה על מקלובה – טיפים ושדרוגים שונים שיוסיפו לכם:
- אגוזים קלויים – לאחר שהופכים את הסיר פזרו מעל המנה שברי שקדים או פיסטוקים קלויים.
- עשבי תיבול – פזרו מעל המנה פטרוזיליה או כוסברה קצוצות, הן ירימו את הטעמים ויוסיפו רעננות למנה
- חריפות – לטעם חריף נסו להוסיף פלפל צ'ילי פרוס עם טיגון הירקות או אבקת צ'ילי לתערובת התבלינים.
- בשר אחר – אם אתם לא אוהבים פרגיות, אפשר להשתמש בבשר אחר כמו חזה עוף, הודו או בשר בקר.