עוגת השבת שלי בסימן נוסטלגיה
מתכון מאת חני קונאשוילי
הרכיבים-
לתחתית:
6 חלמונים מביצים L
200 גרם מחמאה רכה
2 כפות תמצית וניל
חצי כוס סוכר
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 כפות מים / מיץ תפוזים
לקצף המרנג:
6 חלבונים מביצים L
קורט מלח
כוס ורבע סוכר
לקרם:
2 גביעים שמנת מתוקה / צמחית
כוס חלב / כוס מים
2 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
חבילת פודינג וניל צרפתי
כף אבקת נס קפה
איך מכינים-
לתחתית:
נלוש את כל המרכיבים יחד לבצק אחיד,
לא לפחד אם הוא פירורי בהתחלה כי הוא מתגבש.
אחר כך נשמן תבנית חד פעמית גדולה או תבנית 30 עגולה,
נהדק היטב את הבצק לתחתית,
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה כ20 דקות, צריך להתקבל בצק בהיר.
לפי התבנית שהשתמשתם נשתמש באותה תבנית גם לקצף המרנג.
לקצף המרנג:
נתחיל להקציף את החלבונים ונוסיף קורט מלח.
כשמתחיל להיווצר קצף לבן נוסיף באיטיות כוס ורבע סוכר,
נמשיך להקציף לקצף חזק מאוד.
לאחר מכן נכניס את הקצף לשקית זילוף עם צנטר כוכב גדול,
נניח נייר אפיה משומן בתבנית חדשה ונשמן גם את דפנות התבנית,
נזלף כוכבי קצפת על ניר האפיה,
נאפה בתנור שחומם מראש ל140 מעלות טורבו במשך כשעתיים עד שממש קשה מבפנים ומבחוץ.
בינתיים נעבור להכנת הקרם:
נקציף את כל המרכיבים לקצף יציב,
נכניס את הקרם לשקית זילוף עם צנטר כוכב ונזלף מעל הבצק האפוי את הקרם,
אפשר גם פשוט למרוח את הקרם מעל הבצק וליישר בעזרת כף.
כשקצף המרנג סיים אפיה והתקרר נחלץ אותו מהתבנית בזהירות ונניח מעל הקצפת,
לבסוף אני הוספתי מעט מייפל מעל המרנג לקישוט, אפשר גם שוקולד או כל דבר אחר שאוהבים.
אם מכינים יום מראש העוגה אפילו טעימה יותר כי התחתית מתרככת ומקבלת טעמים מעולים.
בהצלחה!
עוגת קצף וקצפת – תענוג נוסטלגי:
עוגת הקצף היא יצירת מופת נוסטלגית,
משלבת את הפשטות והפינוק, קלאסיקה שכולם אוהבים.
הבסיס הפריך הוא פתיח מושלם לחגיגה מעליו,
שכבת הקצפת אוורירית וקלה כנוצה מתמוססת על הלשון,
משאירה אחריה שובל של מתיקות עדינה.
העוגה הזו היא בעצם הזמנה למסע של עולם עם טעמים וריחות מפעם, ההנאה שבפשטות.