כרוב ממולא כמו של סבתא מפעם בחצי מהזמן
מתכון מאת Nicole Benabou Winternitz
הרכיבים-
כרוב 1 גדול ושטוח
למילוי הכרוב:
קילו בשר טחון
2 כוסות אורז בסמטי מלא/רגיל שטוף
2 בצלים מגורד דק בפומפיה
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
כפית ראס אל חנות
כפית פלפל שחור רוס
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית כורכום
מלח לפי הטעם (אני שמתי 2.5 כפיות)
שמן
קמצוץ אגוז מוסקט
ספל גדול מים קרים
לרוטב:
בצל 1 קצוץ דק
כמה עלי דפנה
פלפל אנגלי שלם
כפית פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
פלפל שחור גרוס ומלח לפי טעם
איך מכינים-
לפני הכל נשלוק את הכרוב למים רותחים נבשל ל5 דקות נוציא למים קרים (לעצירת הבישול).
למילוי נערבב את כל המרכיבים בקערה היטב ונעביר למקרר למנוחה של כ30 דקות לספיגת הטעמים.
נפתח את הכרוב לעלים נשים מהמילוי ונגלגל ממש כמו עלי גפן.
לרוטב- נתחיל לטגן את הבצל עם עלי דפנה ופלפל אנגלי שלי,
אחר כך נוסיף את הפפריקה המתוקה, רסק עגבניות, כפית סוכר,
מלח פלפל וכוס מים רותחים, נערבב הכל יחדיו ונביא לרתיחה (נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך).
לאחר שרותח ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל כ30 דקות עם מכסה סגור.
לאחר 30 דקות בישול נסדר יפה את הכרוב הממולא בסיר ונשפוך מעליהם את הרוטב.
נבשל את הכרוב הממולא ברוטב כשעה על להבה נמוכה עם מכסה סגור ונוריד מהאש.
בהצלחה!
כרוב ממולא בהיסטוריה:
כרוב ממולא הוא מאכל מסורתי פופולרי במיוחד במטבח היהודי והמזרח אירופאי,
הוא מוכר גם בשם "הולישקס" או "גולובצי".
המנה מורכבת מעלי כרוב שנחלטים במים רותחים עד שהם מתרככים,
ממולאים בתערובת של אורז ובשר טחון מתובל.
הכרוב הממולא מבושל ברוטב עגבניות חמצמץ-מתקתק,
והיה פתרון מצוין עבור עקרות הבית בעבר שחיפשו דרך להאריך את חיי המדף של הכרוב בחורף.
מעניין לציין שלמרות שכיום המנה מזוהה מאוד עם המטבח היהודי-מזרח אירופאי,
מקורה למעשה בתורכיה העות'מאנית, משם התפשטה לאזורים רבים באירופה.