עוגת תפוזים ללא הפרדת ביצים מושלמת וכל מילה נוספת מיותרת
מתכון Janet Cohen Sonsino
הרכיבים-
4 ביצים L
כוס ורבע סוכר
כוס שמן
גרידה מתפוז
כוס מיץ תפוזים
2 וחצי כוסות קמח תופח
קורט מלח
שליש כוס קוקוס (לא חובה)
שקית סוכר וניל
איך מכינים –
במיקסר על מהירות בינונית נקציף ביצים שלמות,
נוסיף בהדרגה את הסוכר תוך כדי.
לאחר שהגענו לקצף יפה ננמיך למהירות נמוכה,
אחר כך נוסיף את השמן ומיץ התפוזים באיטיות,
את גרידת התפוז ושאר המרכיבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
נעביר ל2 תבניות אינגליש קייק או תבנית סיר פלא גבוהה (אין צורך לשמן את התבנית).
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כ50 דקות בערך תלוי תנור.
נוציא את העוגה מהתנור ונצנן,
מי שמשתמשת בסיר פלא –
יש להפוך את הסיר לאחר שהוצאנו מהתנור ולהשאיר ל30 דקות לפני שנחלץ את העוגה מהתבנית.
בהצלחה!