מאכלים ביתיים עוף קציצות

אין אחד שיישאר אדיש לסיר הזה

אילנית כרבי
אין אחד שיישאר אדיש לסיר הזה
מתכון מאת אילנית כרבי

 

הרכיבים-
לתערובת הקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
2 בצלים מגורדים
תפוח אדמה בינוני מגורד
2 ביצים L
3 כפות פירורית מתובלת
מלח לפי טעמכם
חצי כפית בהרט
פלפל שחור גרוס לפי טעמכם
צרור פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
3 בצלים חתוכים דק
כף רוטב טריאקי
כף סילאן
כפית כורכום
כוס וחצי מים רותחים
אבקת מרק עוף
איך מכינים –
לתערובת הקציצות פשוט מאוד נערבב ביחד את כל המרכיבים לתערובת אחידה,
נקרוץ בידיים מעט רטובות/משומנות את התערובת לעיגולים קטנים ונטגן בשמן עמוק להשחמה ונניח בצד.
אחר כך נעבור לרוטב-
בסיר גדול נתחיל לטגן את הבצלים חתוכים דק להשחמה,
ברגע שהבצלים קיבלו צבע נוסיף טריאקי, סילאן ונערבב.
נמשיך לערבב ונוסיף כורכום וחצי כוס מים רותחים מעורבבים עם חצי כפית אבקת מרק עוף,
ניתן להכל להתבשל על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך מעט.
ברגע שהרוטב נעשה סמיך נסדר את הקציצות בסיר,
נוסיף כוס מים רותחים עם כפית אבת מרק עוף,
פלפל שחור גרוס מלמעלה ונבשל עם מכסה לעוד 20 דקות על להבה נמוכה.
בסיום נפזר פטרוזיליה קצוצה לקישוט
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *