המתכון המושלם לבוריקיטס מבצק מופלא
מתכון מאת Moriel Kadosh Aharon
הרכיבים-
לבצק:
ק״ג קמח
כוס סולת
2 שקיות אבקת אפיה
מעט מלח
2 חבילות נטורינה מומסת (200 גרם)
מים בערך כוס וחצי (עוד חצי כוס אם חסר)
למילוי:
5 תפוחי אדמה לא גדולים מידי
3 בצלים קצוצים דק מטוגנים
2 קוביות בולגרית
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כפית אבקת מרק עוף
איך מכינים –
לבצק- נערבל ביחד את כל המרכיבים במיקסר עד קבלת בצק אחיד,
בסיום נכסה את הבצק ונניח למנוחה של כ30 דקות.
למילוי- נרתיח את תפוחי האדמה עד ריכוך ונמעך לפירה,
אחר כך נטגן 3 בצלים קצוצים דק עם מעט שמן להשחמה,
נוסיף מלח, פלפל שחור גרוס,
חצי כפית אבקת מרק עוף נערבב מעט ונמתין עד התקררות.
לאחר מכן ברגע שהמילוי כבר קר נוסיף את הבולגרית,
נמעך את הבולגרית ונערבב עד להטמעתה בתערובת.
אני אישית הכנסתי את המילוי לשקית זילוף אבל אפשר גם עם כפית.
בסיום המנוחה של הבצק נוציא למשטח מקומח,
נרדד ונקרות לעיגולים, בכל נניח כפית מילוי בערך,
נקפל לצורת חצי עיגול ונהדק היטב.
נבריש את כולם בביצה טרופה,
נפזר שומשום/שומשום שחור ונניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ונאפה עד שמוכן בערך 20 דקות.
בהצלחה!