חלבי מאפים קינוחים

מריטוצו סופגניה איטלקית נפלאה ללא טיגון

ליטל אשואל
מריטוצו סופגניה איטלקית נפלאה ללא טיגון
באדיבות ליטל אשואל
הרכיבים-
לבצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
3 כפות דבש
2 ביצים L
כפית תמצית וניל
חצי כוס שמן
גרידה מחצי תפוז
חצי כפית מלח
כוס וחצי חלב
להברשה:
ביצה 1
חלמון ביצה 1
כף חלב
קורט מלח
לקרם:
2 גביעים שמנת מתוקה 
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
איך מכינים –
בקערת מיקסר עם ווי לישה נתחיל לערבל קמח שמרים וסוכר בעזרת כף.
בקערה נפרדת נערבב בכף דבש, ביצים, שמן,  תמצית וניל, חלב וגרידת תפוז.
אחר כך נוסיף את תערובת הביצים לתערובת הקמח במיקסר,
לשים כ10 דקות עם וו לישה עד קבלת בצק רך ונעים,
במידה והבצק דביש נוסיף קצת קמח ואם יבש עוד חלב/מים, נכסה ונתפיח כשעה להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה נחלק את הבצק ל20 חלקים ונגלגל לכדורים,
נסדר את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים, נכסה ונתפיח עוד כשעה.
נכין תערובת להברשה מביצה 1, חלמון 1, כף חלב וקורט מלח,
נערבב הכל ונבריש פעמיים את המריטוצו.
נחמם תנור מראש ל180 מלעות ונאפה במשך כ15-20 דקות עד שהן יוצאות תפוחות ושחומות.
בזמן האפיה נכין את הקרם – נקציף ביחד את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג וניל לקצף תפוח.
לאחר שהמריטוצו מוכנות והתקררו מעט נחתוך כל אחת לאורך באמצע נמלא בקרם וניישר,
נפזר מעל אבקת סוכר ונגיש
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *