
ספינג מושלם לחנוכה
מתכון –Eti Alush
הרכיבים-
חצי קילו קמח
8 גרם שמרים
40 גרם סוכר
400 מ"ל מים
כף ערק
10 גרם מלח
איך מכינים –
לערבב הכל ביחד במיקסר עם וו לישה
במיקסר למשך כ 10 דק
עד שהבצק מנותק לגמרי מדפנות הקערה של המיקסר.
משמנת את הידיים ואוספת את הבצק לכדור יפה.
מכניסה לקערה גדולה ומכסה בניילון נצמד ומעל מגבת – התפחה ראשונה – שעה!
אחרי שעה מורידה נפח ושוב מכסה בניילון נצמד ומגבת לחצי שעה.
לוקחת מגש גדול, עליו שמה נייר אפייה, משמנת היטב את נייר האפייה וקורצת חתיכות מהבצק (כ25 יחידןת)
שמה את החתיכות על הנייר המשומן וממתינה 10 דק
בינתיים מחממים שמן שלא יהיה רותח מידי (אני שיחקתי קצת עם החום בהתאם לצורך)
אחרי 10 דק מרימה חתיכה מהבצק עושה חור באמצע ומטגנת בשמן .
תוך כדי הטיגון אני מכניסה את הקצה ההפוך של המזלג לחור של הספינג' ומסובבת כדי שיתפוס צורה יפה.
מהשמן אני מעבירה לתבנית מרדת בנייר סופג / רשת צינון
אחרי 2-3 דק טובלת בסוכר
לא לחכות יותר מ2-3 דק כי אז הסוכר לא ידבק לספינג'
בתאבון 

