
עוגיות חג'יבאדה מהמטבח העיראקי
מכינים אותן גם בפסח
ללא גלוטן
הרכיבים-
להצלחת העוגיות יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
250 גרם שקדים טחונים
250 גרם אגוזים טחונים
1 וחצי כוסות סוכר (אוהבים פחות סוכר שימו כוס סוכר).
1 שקית סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל.
2 ביצים שלמות בגודל L.
1 חלבון בגודל L (לבן הביצה).
1 כפית גדושה הל טחון.
4 כפות קמח תופח/קמח ללא גלוטן תופח
מיי ורדים
לקישוט …
1 כוס שקדים קלויים.
אבקת סוכר.
איך מכינים –
הכנת הבצק … .
בקערה מערבבים את כל מרכיבי העוגייה ולשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
אפשר להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר ולהוסיף בהדרגה לתערובת העוגיות, העוגיות יהיו יותר אווריריות, במקור הן מוצקות יותר
(זה מה שאני עושה)
מכסים ומכניסים למקרר למשך חצי שעה .
הכנת העוגיות .
מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה .
טובלים את הידיים במעט מיי ורדים קורצים מהבצק חתיכות בגודל של שזיף ומגלגלים לכדורים,
מניחים כל כדור על תבנית האפייה במרחק 2-3 ס"מ מהכדור השני ובמרכז כל עוגייה נועצים שקד קלוי לקישוט .
מכניסים לתנור לאפייה במשך 10-13 דקות, חשוב מאוד לא להשחים את העוגיות .
שימו לב!!! יש להוציא את העוגיות מהתנור כשהן בהירות ולא שישחימו יתר על המידה.
מוציאים את העוגיות מהתנור, מקררים בתבנית עד שהעוגיות מגיעות לטמפרטורת החדר.
כשהעוגיות מתקררות הן טעימות ונמסות בפה.
שומרים בצנצנת אטומה.

