קבב עיראקי מעלף
אפשר על מנגל או על מחבת פסים
מתכון מאת – מיכל גולן
הרכיבים-
500 גר' בשר בקר טרי עם שומן טחון ואיכותי.
1 בצל ענק לקצוץ
חצי חבילה של פטרוזיליה קצוצה (רק העלים)
כפית תבלין בהרט או כפית עמבה
מלח
פלפל שחור.
איך מכינים –
לערבב כל המרכיבים לעיסה חלקה .
ליצור קציצות עם ידיים רטובות לשטחן ולשים בצלחת שטוחה.
להכניס את הקציצות למקרר לפחות לחצי שעה עד שעה.
לחמם מחבת פסים
ולהבריש מעט שמן זית על המחבת ולתת לה להתחמם מאוד.
להניח על מחבת הפסים החמה ולהפוך אחרי שנוצרים פסים שחורים מתחת לקציצה.
טובלים בחומוס או טחינה. בתאבון!!!
נראה יפה וטעים כל הכבוד