בשר

מתכון למפרום

תמונה באדיבות – אביטל אדרי
מזל חלפון אוזנה

 

מתכון למפרום
הרכיבים-
למפרום
בערך 6 תפוחי אדמה
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
כפית גדושה בהרט למפרום /ראס אל חנות
ביצה
פרוסת חלה רטובה שסחטו אותה/פסח קמח מצה 2 כפות
מצרכים לרוטב-
בצל
2 ענפי סלרי פרוס
מלח
פפריקה בשמן קצת
קופסא עגבניות מרוסקות
כף רסק עגבניות
מעט קינמון
איך מכינים – 
לקלף תפוח אדמה
לחתוך לפרוסות לעובי 2 ס"מ וכל פרוסה לחתוך באמצע לא עד הסוף.
לטחון בצל, פטרוזיליה ולחם ולהוסיף לבשר
לערבב בשר עם כל התבלינים ביצה .
למלא את תפוח אדמה
להכין צלחת עם 2 ביצים  טרופות וכף רסק עגבניות. עם פפריקה ומלח
וקערה שנייה עם קמח/קמח מצה לפסח .
לטבול בקמח אחר כך בביצה ולטגן
בינתיים להכין את הרוטב
לחתוך בצל דק וסלרי
לטגן ביחד בשמן להכניס את כול התבלינים עד הזהבה של בצל ו לשפוך את הרוטב עגבניות לסיר
וכוס מים לבשל 15 דקות
ואז להכניס הממולאים לבשל על אש נמוכה – אחרי חצי שעה המלצה שלי להכניס לתנור 170 מעלות לשעה.
לבדוק שלא חסר מים.
צילום תמונה – ספיר חודג׳ייב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *