מתכון למטבוחה חריפה בשיטה קלה
מתכון קל בלי לקלף עגבניות
מאת רונית פרץ
הרכיבים-
2 ק"ג עגבניות
5 פלפלים חריפים
ראש שום
כחצי כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
ומלח
איך מכינים מטבוחה –
נשטוף היטב את העגבניות והפלפלים
ונחתוך לרבעים
נטחן את העגבניות עם הקליפה אין צורך לקלף זה לא מורגש בכלל באחריות
נטחן גם את הפלפלים טחינה גסה ואת השום
נעביר לסיר גדול ורחב נבשל עד לצמצום נוזלים נוסיף את הפלפלים והשום הטחון
נערבב היטב
נוסיף פפריקה ושמן
נבשל כשעה וחצי עד שעתיים נתבל במלח לפי טעם וכפית שטוחה סוכר בכדי לנטרל את חמיצות העגבניות
נמשיך לערבב ולבשל עוד כרבע שעה
באהבה ובתיאבון רונית פרץ