פבלובה קינוח מעלף ללא גלוטן
מאת סימונה גולדברג
הרכיבים-
למרנג הבסיס של הפבלובה-
120 גרם (4 יחידות) חלבון
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
10 גרם (1 כף) קורנפלור
20 גרם (3 כפות) מים חמים
לקרם השמנת-
500 מ"ל (2 קופסאות) שמנת מתוקה/אפשר פרווה
40 גרם (½2 כפות) סוכר
1 כף פודינג וניל
לרוטב-
500 גרם פירות יער טריים (או קפואים) כמו תותים או פטל שחור ואדום
50 גרם סוכר
10 מ"ל (2 כפיות) מיץ לימון
איך מכינים –
המרנג: מקציפים את החלבון, הסוכר והקורנפלור במהירות גבוהה.
מוסיפים את המים החמים תוך כדי הקצפה.
מחממים תנור ל-100 מעלות.
מזלפים בסיס בקוטר הרצוי, ומכניסים לייבוש בתנור החם לכשעה עד שעה וחצי.
למילוי מקציפים שמנת סוכר ופודינג עד לקבלת מרקם יציב.
מזלפים באמצעות שק זילוף עם צנטר
אפשר בשלב הזה להקפיא לשעה (לא יותר) על מנת לייצב את המנה
לרוטב מעל שמים את כל המצרכים בסיר מביאים לרתיחה ומערבבים עד לקבלת רוטב ..
מזלפים מעל ע״י כפית ומניחים פרי יער/תות לקישוט מעל
בתאבון !